Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

Pradedami skelbti brandos egzaminų rezultatai

Brandos egzaminus pagrindinėje ir pakartotinėje egzaminų sesijoje laikę abiturientai pirmuosius rezultatus sužinos ketvirtadienį.

Anot Nacionalinės švietimo agentūros, juos bus galima sužinoti prisijungus prie atnaujintos egzaminų rezultatų skelbimo sistemos adresu https://rezultatai.nsa.smm.lt.

Kaip teigė agentūros direktorė Rūta Krasauskienė, brandos egzaminų kandidatų darbų demonstravimo ir rezultatų skelbimo sistema atnaujinta siekiant pagerinti Nacionalinės švietimo agentūros teikiamų elektroninių paslaugų kokybę, patogumą ir prieinamumą.

„Skelbiant egzaminų rezultatus sistema kasmet susiduria su itin dideliu laikinu apkrovimu. Kadangi egzaminų rezultatai atnaujintoje sistemoje bus skelbiami pirmą kartą, tikimės jūsų supratimo ir kantrybės“, – sakė ji.

Kaip ir anksčiau, prie egzaminų rezultatų skelbimo sistemos abiturientai galės jungtis su mokykloje gautu kandidato kodu ir vienkartiniu slaptažodžiu. Jungiantis pirmą kartą, privaloma pasikeisti slaptažodį. Jo nepasikeitus, kitą kartą prisijungti nebebus galima.

Visų  egzaminų rezultatai bus paskelbti iki liepos 12 dienos, o pakartotinės brandos egzaminų sesijos – iki liepos 14 dienos.

Brandos egzaminus šiemet laikė 27,7 tūkst. jaunuolių.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us