Raseinių naujienų portalas

KitaNuomonės

Matematikos egzamino rezultatai – prastesni, ministrė prašo išanalizuoti priežastis

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė paprašė atlikti valstybinio matematikos brandos egzamino papildomą vertinimą ir jo rezultatus tvirtinti atlikus papildomą analizę.

„Nors rezultatai dar nepaskelbti, žinome, kad matematikos egzamino rezultatai yra blogesni nei pernai, panašūs į 2020 metų rezultatus. Negali būti kompromisų, kai kalbame apie vaikų ateitį lemiančius sprendimus“, – Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešime cituojama J. Šiugždinienė.

Tuomet matematikos egzaminą išlaikė 67,61 proc. kandidatų.

Pasak pranešimo, ministrė paprašė išsiaiškinti priežastys, lemiančias tokius rezultatų svyravimus, matematikos egzamino rezultatai bus paskelbti iki liepos 12 dienos.

Tuo metu kitų egzaminų rezultatai, ministerijos vertinimu, pateikė ir teigiamų staigmenų. Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą abiturientai išlaikė geriausiai per pastaruosius aštuonerius metus: mažiausiai neišlaikiusiųjų ir didžiausia dalis pasiekusiųjų aukštesnįjį pasiekimų lygmenį.

Geografijos egzaminą abiturientai išlaikė geriausiai, palyginti su pastarųjų devynerių metų rezultatais: mažiausiai neišlaikiusiųjų, didžiausia dalis pasiekusiųjų aukštesnįjį pasiekimų lygmenį.

Vokiečių kalbos brandos egzaminą išlaikė visi laikiusieji, šimtukų daugiau nei pernai. Prancūzų kalbos egzaminą išlaikė visi abiturientai, bet šimtukų nėra.

Tačiau biologijos egzamino rezultatai yra šiek tiek prastesni nei įprastai, mažiau abiturientų surinko 100 taškų.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us