Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

Ateities g. naujovės – vis dar iššūkis daugeliui tėvų

Kartais naujovės sukelia stresą. Tai rodo neseniai perprojektuota Raseiniuose esanti Ateities gatvė, prie Šaltinio progimnazijos. Du įrengti žiedai, šalikelėje – automobilių stovėjimo aikštelės, regis turėtų tik supaprastinti atvykimą ir užtikrinti saugesnį vaikų išlaipinimą prie šios ugdymo įstaigos, tačiau regis ne visi vairuojantys pamena kelių eismo taisykles.

Raseinių rajono policijos komisariato viršininkas Artūras Košikas primena kelias paprastas taisykles, kaip saugiai važiuoti žiedinėje sankryžoje: transporto priemonė, įvažiuojanti į žiedinę sankryžą pirmenybės neturi ir privalo duoti kelią transporto priemonėms jau važiuojančioms žiedu. Išvažiuojant iš žiedinės sankryžos – būtina rodyti posūkį. Žiedinėje sankryžoje sustoti yra draudžiama.

Ateities gatvės abiejose pusėse yra įrengtos stovėjimo aikštelės, kuriuose turi būti išleidžiami vaikai.

Į Šaltinio progimnaziją atvykstantys tėvai dar sunkiai persiorientuoja, stoja žiedinėje sankryžoje, stoja netoli jos įrengtoje pėsčiųjų perėjoje, taip pažeisdami kelių eismo taisykles.

Raseinių rajono savivaldybės eismo saugumo komisijos pirmininkės Irmos Juknevičienės inciatyva prie šios ugdymo įstaigos suorganizuota prevencinė akcija „Būk matomas“. Ne paslaptis, vis dar nemaža dalis vaikų į mokyklą keliauja be atšvaitų, taip sukeldami pavojų savo saugumui ir gyvybei.

Akcijos metu policijos pareigūnai reguliavo eismą, rodydami vairuojantiems tėvams, kur saugiai paleisti savo atžalas ir kaip vairuoti žiedinėje sankryžoje.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us