Raseinių naujienų portalas

Sportas

Tarp sezonų Raseinių krepšinio klubas aktyviai tęsė savo veiklą

Pavasarį pasibaigus Regionų krepšinio lygos (RKL) varžyboms, Raseinių krepšinio klubas ,,Raseiniai“ nenustojo veikti. Kupini entuziazmo asociacijos ,,Raseinių krepšinis“ steigėjai Tomas Totulis, Darius Gricius ir Karolis Lendzevičius tęsė pradėtus darbus, puoselėjant bendruomeniškumą, kuriant galimybes tiek jaunimui, tiek brandesnio amžiaus žmonėms užsiimti sportine veikla.

Prasidedant vasarai surengta daug džiugių akimirkų padovanojusi krepšinio šventė. Joje vyko 3×3 krepšinio turnyras, kuriame kartu su komandos krepšininkais varžėsi jos rėmėjų atstovai bei jaunieji sportininkai, lankantys Raseinių krepšinio klubo organizuojamas treniruotes. Vasarą jaunimas ne tik treniravosi, bet ir žaidė draugiškas rungtynes Tauragėje ir Joniškyje. Pirmuosius žingsniu krepšinyje žengiantys vaikai turėjo galimybę pasisemti įspūdžių apsilankydami krepšinio muziejuje.

Šiuo neramiu laikotarpiu į Raseinius buvo atvykęs gausus būrys jaunųjų krepšininkų iš Ukrainos. Krepšinio klubo atstovai bendradarbiaudami su įvairiomis kitomis organizacijomis taip pat dėjo pastangas, kad vaikai būtų aprūpinti reikalingiausiais dalykais, turėtų galimybę sportuoti ir jaustųsi saugiai. 

Taip pat šią vasarą vyko jau tradicine tapusi krepšinio įgūdžių tobulinimo stovykla. Joje jaunųjų krepšininkų laukė treniruotės ir gyvenimiškos paskaitos, jas vedė Aurimas Jasilionis, Giedrius Kurtinaitis, Gediminas Butkus, Tautvydas Šležas, Emilijus Petrauskas, Aurimas Juozaitis,  T. Totulis, D. Gricius.  Savaitę puikiai padirbėjus jaunimas kartu su klubo vadovu T. Totuliu vyko į ,,Vaice Rules“ krepšinio stovyklą, kurioje darbuojasi būrys žinomų Lietuvos krepšinio trenerių. Tradiciškai į Nidą aplankyti dalyvių ir su jais pabendrauti atvyksta žymūs krepšininkai. Šį kartą raseiniškiai susipažino su Donatu Motiejūnu bei Tadu Sedekerskiu. Draugiškas bendradarbiavimas su Raseinių kūno kultūros ir sporto centru bei sėkminga patirtis darbuojantis su jaunimu, skatina tęsti sportines veiklas, suteikiant galimybes tobulėti mažiesiems sportininkams.

Šį pavasarį naujai įkurtoje Lietuvos 3×3 krepšinio lygoje rungtyniavo Raseinių krepšinio komanda ,,Raseiniai“. Sparčiai populiarėjantis 3×3 krepšinio čempionatas buvo organizuotas trimis turais, suburiant ekipas į ELITO ir PRO grupes. Raseiniškiai varžėsi ELITO grupėje, tačiau pagal lygos taisykles sėkmingas pasirodymas joje atveria galimybę varžytis su profesionaliausiomis 3×3 komandomis PRO grupėje. II turo antrajame etape tai pavyko padaryti Raseinių jaunimo komandai, o šio turo finaliniame etape, ELITO grupėje Raseinių krepšininkai iškovojo 3 vietą. III ture raseiniškiai demonstravo dar geresnius rezultatus ir, iškovoję teisę varžytis PRO grupės finaliniame etape, daugelį pajėgių komandų paliko užnugaryje bei užėmė garbingą 4 vietą!

Komandos trenerio K. Lendzevičiaus šią vasarą laukė puiki patirtis darbuojantis Lietuvos jaunių rinktinėje. Jis kartu su praėjusio sezono pabaigoje prie Raseinių komandos prisijungusiu Arūnu Rimkumi dalyvavo U-18 Europos jaunių krepšinio čempionate ir užėmė 7 vietą. Ant šios rinktinės slenksčio buvo raseiniškis Nojus Vaivada, jis, tikimasi, ateinantį sezoną dės dar daugiau jėgų tobulėdamas ir ateityje pravers rinktinės duris. Beje, K. Lendzevičius, buvo ne vienintelis raseiniškis šią vasarą atstovavęs Lietuvos rinktinei. Evaldas Džiaugys tik per plauką su 3×3 krepšinio rinktine liko be Europos čempionato medalio, o fizinio rengimo treneris Robertinas Vilimas rengė Lietuvos vyrų rinktinę didelio susidomėjimo sulaukusiame Europos čempionate.

 Džiugu, kad Raseinių krepšinio klubo viso sezono įdirbis, kuriant puikią atmosferą komandoje tarpsezonyje padeda išlaikyti žaidėjų branduolį. Krepšininkai noriai lieka joje, nors ir sulaukia patrauklių pasiūlymų iš konkurentų. Tikimasi, kad nedideli pakitimai sudėtyje leis tęsti pradėtus darbus ir toliau džiuginti krepšinio mėgėjus brandžiu žaidimu. Į Nacionalinę krepšinio lygą (NKL) išvykusi Joną Levicką, pakeis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) patirties turintis aukštaūgis Antanas Bertašius, o apretėjusią gynėjų grandį užpildys į komandą grįžtantis NKL čempionu tapęs raseiniškis Benas Ilevičius ir sparčiai tobulėjantis Tauras Karabinas. Rėmėjų ir partnerių dėka pavyko išlaikyti jaunimo komandą, žaidžiančią RKL B divizione. Tikimasi, kad ten žaidėjai tobulės ir turės puikias galimybes papildyti pagrindinę komandą sezono eigoje.

 Karo situacija verslui yra didžiulis iššūkis, tad naujų rėmėjų paieškos tampa vis sudėtingesnės. Raseinių krepšinio klubas džiaugiasi esamų rėmėjų lojalumu ir sklandžiu bendradarbiavimu bei viliasi, kad jų gretos visgi pagausės. Komandos vadovai kviečia jaunimą būti aktyvų, prisidėti prie klubo veiklų, kaupti patirtį ir augti kartu. Tad jau netrukus prasidėsiančiame naujajame RKL sezone laukiama gausaus būrio žiūrovų, susitelkimo, džiuginančių akimirkų krepšinio aikštelėje ir už jos ribų. Informaciją sekite @raseiniaiKK facebook ir instagram paskyrose.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us