Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

Dėl išaugusio besikreipiančių paramos skaičiaus stringa SADM informacinės sistemos veikla

Itin padaugėjus besikreipiančiųjų gauti šildymo kompensacijas, ėmė strigti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) informacinės sistemos, kurioje šie prašymai registruojami, veikla.

„Beveik trečdaliu išplėtus šildymo išlaidų kompensacijų gavėjų ratą, prašymų skaičius išaugo tris kartus, o kai kuriomis darbo valandomis – ir dar daugiau. Todėl mes matome, kad stringa Socialinės paramos šeimai informacinės sistemos veikla“, – LRT radijui penktadienį sakė SADM Piniginės paramos grupės vadovė Svetlana Kulpina.

Pasak jos, siekiama, kad sistemos veikla „artimiausiu metu“ būtų atstatyta, tačiau gyventojai prašomi savo dokumentus pateikti nedarbo valandomis arba savaitgaliais ir taip sumažinti tenkantį krūvį.

Ji skaičiuoja, kad kompensacijų gavėjų išaugs apie 30 procentų ir daugiau.

Tuo tarpu Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos prezidentas Rolandas Bružas teigia, kad nors gavėjų padaugės 30 proc., besikreipiančių padaugėjo apie 50 procentų.

„Man klausimas, kodėl mes ruošiamės tada, kai jau reikia dirbti. Žmonės ateina į seniūnijas ir prašo pagalbos. Šiaip šitam reikalui reikėjo pasiruošti anksčiau ir tikrai prognozavome ir matėme, kad tas gyventojų skaičius bus žymiai didesnis“, – tvirtino jis.

„Žmonės eina ir tikisi. Daugelis žmonių tikisi, kad gaus. Deja, šiandien aiškumo taip ir neturime, ar visi žmonės gaus tą kompensaciją“, – pridūrė seniūnų atstovas.

SADM ragina gyventojus pasinaudoti skaičiuokle ir taip pasitikrinti, ar gali pretenduoti į kompensaciją.

Tuo tarpu R. Bružas teigia, jog esama daug situacijų, kai dėl asmeninių besikreipiančiojo aplinkybių, tokių kaip būsto nuosavybė ar deklaruotų asmenų skaičius, yra sunku pasakyti, ar jis gali pretenduoti į kompensaciją.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us