Raseinių naujienų portalas

KitaLaisvalaikis

Po mėnesio Kaune bus įžiebta M. K. Čiurlionio įkvėpta „karališka“ kalėdinė eglė

Kauno kalėdinę eglę Rotušės aikštėje įžiebti planuojama lapkričio 25 dieną, ji šiemet bus įkvėpta dailininko ir kompozitoriaus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrybos motyvų, penktadienį pranešė savivaldybė.

„Šiais metais nugalėjo klasika. Tiek Rotušės aikštės, tiek pagrindinės eglės puošyboje bus galima įžvelgti Čiurlionio paveikslo „Karalių pasaka“ motyvus. Pagrindinį Kalėdų simbolį puošime skirtingomis medžiagomis bei specialia technologija gamintais žaisliukais“, – savivaldybės pranešime cituojama ilgametė šventinės eglės kūrėja Jolanta Šmidtienė.

„Dėmesį atkreips iš tolo šviečianti dviejų metrų aukščio viršūnė. Dominuos auksinė spalva. Stengsimės, kad eglė spindėtų kaip tikras žvaigždynas“, – pasakojo keturioliktus metus miesto Kalėdų eglę kurianti menininkė.

Eglės įžiebimo proga Rotušės aikštėje vyks šventinis koncertas.

Kaina – kaip ir pernai

Pasak savivaldybės, Rotušės aikštės ir pagrindinės miesto eglės papuošimai Kaune šiemet atsieis tiek pat kaip ir ankstesniais metais – apie 160 tūkst. eurų.

„Daugiau išlaidauti miestas nesirengia, tačiau ir atsisakyti šventiškos nuotaikos neplanuojama“, – rašoma pranešime.

Dėl išaugusių energijos išteklių kainų, sudėtingos ekonominės situacijos ir karo Ukrainoje Kaune bei kituose miestuose buvo raginimų sumažinti šventinių papuošimų ir renginių apimtis.

„Tradicijos yra tam, kad jas išsaugotume. Buvo pasigirdę populistų, siūlančių atsisakyti šventinių atributų mieste, bet šiandieninis Kaunas jau nebe tas, kuris bandytų užgniaužti Kalėdų nuotaiką. Kauniečiai, miesto svečiai ir čia saugų prieglobstį radę Ukrainos žmonės tikrai nusipelnė pamatyti, pabūti ir pasimėgauti ta jaukia švenčių lauko dvasia. Ypač norisi, kad tuo pasidžiaugtų vaikai“, – pranešime sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

J. Šmidtienės teigimu, geopolitiniai ir ekonominiai iššūkiai, karas Ukrainoje, paakino atsisakyti pernelyg pompastiškų sprendimų ir susilaikyti nuo bandymų stebinti ar šokiruoti.

Pasipuoš ir Vilniaus gatvė

Pasak savivaldybės, pagrindinė miesto kalėdinė eglutė bus padengta aukso lašeliais nulietomis šakomis ir daugybe LED lempučių. Pasak autorės, šilumą spinduliuojančios jaukios dekoracijos sukurs tradicinį švenčių įvaizdį bei ramybės jausmą.

Savivaldybė teigia, jog kalėdinį miestelį Rotušės aikštėje bus galima pasiekti rekonstruoti baigta ir šventiškai papuošta pagrindine senamiesčio Vilniaus gatve.

„Pagrindinė senamiesčio gatvė pasipuoš miško motyvais ir šiltų spalvų girliandomis. Jos pabaigoje – arkos formų kompozicija. Jos aukštis vietomis sieks net keturis metrus“, – tvirtino J. Šmidtienė.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us