Raseinių naujienų portalas

LaisvalaikisPramogos

Floristinė kompozicija namų dekorui: prireiks vos kelių augalų ir rudeninių lapų (video)

„Ruduo dovanoja pačias nuostabiausias spalvas, įvairiausias gėrybes, užburia savo grožiu ir ramybe. Pasivaikščiojus po gamtą ir prisirinkus įvairiaspalvių lapų galima šiek tiek rudens spalvų įsileisti ir į savo namus. Susikurti rudeninę namų puošmeną nesudėtinga, o pats procesas – ramina ir atpalaiduoja,“ – sako Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro floristikos profesijos mokytoja Jolita Jaciunskienė. Tam, kad kiekvienas atrastų idėjų ir minčių kūrybai, floristė dalinasi praktine pamoka, kaip pažingsniui susikurti jaukią floristinę kompoziciją.

Kūrybinis procesas smagus ir žaismingas

Floristė savo kompozicijos kūrimui naudojaviržį, skiniją ir bruknuolę – augalą baltomis uogomis. Tai augalai, kurie atrodys dekoratyvūs namuose ilgą laiką. Jei norite kompoziciją pastatyti kieme, patariama naudoti ne tolius lepius šalnoms augalus. Vietoj skinijos ir bruknuolės galima naudoti chrizantemas, erikas, o viržius pagyvinti šermukšnio ar kitų uogų šakelėmis. Taigi, augalų pasirinkimas priklauso nuo to, kur kompozicija bus statoma.

Kitas svarbus dekoro elementas – rudeniniai lapai. Floristė demonstruoja, kaip galima žaismingai sulankstyti ir sukomponuoti klevo, tuopos bei dažyto ąžuolo lapus. Vietoj dažytų ąžuolo lapų galima naudoti ir raudonojo ąžuolo lapus, kurie šiuo metu itin dekoratyvūs.

„Į šios kompozicijos kūrimą gali įsitraukti visa šeima. Lapų rinkimas, lankstymas, presavimas itin patiks vaikams. Iš lapų kuriami vabaliukai nuteiks žaismingai ir pagyvins pačią rudeninę kompoziciją. Pats procesas gali tapti netgi savotiška edukacija ir pažintimi su augmenijos pasauliu,“ – pasakoja J. Jaciunskienė.

Floristė augalus komponuoja mediniame vazone prieš tai į jį įdėjusi celofano ir drenažo, nes naudojamas vazonas be skylės dugne. Pilama žemė ir sodinami vazoniniai augalai. Jų šaknis prieš sodinant reiktų prajudinti, kad pasodinti augalai geriau įsišaknytų. Floristė sako, kad augalus kiekvienas gali pasirinkti pagal savo poreikius, tad čia yra laisvė kūrybiškumui. Iš rudeninių lapų kuriami dekoro elementai taip pat gali būti patys įvairiausi. Tereikia tik šiek tiek laiko ir jauki rudeninė kompozicija gali tapti puikia namų puošmena.

Kviečiame žiūrėti floristės Jolitos Jaciunskienės video pamoką ir pasinerti į kūrybinį procesą.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=pitdyW6LEYk&t=795s

Foto aut: Karaliaus Mindaugo PMC.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us