Raseinių naujienų portalas

KitaLaisvalaikisVerslas

Kodėl dronai tapo tokie populiarūs?

Terminą dronas šiandien žinome visi. Štai jo savybes ir galimybes tikrai ne taip jau paprasta suvokti greitai. O jų tikrai begalė, nes šiandien apie dronus kalbama vis daugiau ne tik karinių, bet taip pat civilinių ir komercinių pritaikymų kontekstuose. Be abejonės, tai visai naujas gaminys šiuolaikinėje rinkoje, tad dronai internetu yra labai dažnas pirkimo reiškinys. Juolab, jog šiuolaikinės internetinės prekybos platformos suteikia tiek informacijos, kad tokį jos kiekį fizinėje parduotuvėje sunkiai besurasi. Kiekvienas dronas skiriasi savo techninėmis savybėmis, kaina, gamintoju ir modeliu. Todėl renkantis labai svarbu suprasti, kad iš šios gausos reikia išsirinkti labiausiai jums tinkamą. Taigi,  ką atkreipti dėmesį renkantis droną?

Kur galima pritaikyti dronus?

Renkantis tinkamą modelį, labai svarbu sau sąžiningai įvardinti, kokiam tikslui perkate šį gaminį. Kitaip dideli pinigai gali būti išleisti vėjais. Juk naujokas ar pirmą kartą dronu besinaudosiantis vaikas tikrai nepanaudos visų jo galimybių ir net nelabai ką nors nutuoks apie tai. Taigi, kokiais tikslai gali būti panaudoti dronai? Ogi:

  • Pramoginiais tikslais. Tai dažniausiai būna mini dronas, tarsi nuotoliniu būdu valdomas lėktuvėlis.
  • Komerciniais tikslais. Šie prietaisai labai praverčia  filmuojant ar fotografuojant iš paukščio skrydžio aukščio. Nors tai tik ateities planai, tačiau planuojama dronus panaudoti siuntinių siuntimui.
  • Civiliniais tikslais. Gaminiai puikiai praverčia sunkiai pasiekiamų vietovių tyrinėjimams, ozono sluoksnio matavimams, gyvulių bandos skaičiavimui ar laukų tręšimui.
  • Kariniais tikslais. Kovinių operacijų stebėjimui ir vykdymui.

Itin neįprastos dronų panaudojimo galimybės

Pristatysime jums kelias tikrai šiek tiek netikėtas sritis. Viena tokių – pastatų restauravimas. Atrodo visai neįtikėtina? Taip nėra. Dronai gali skraidyti ne tik aukštai danguje, bet ir patalpose. Ar gi galima surasti geresnį būdą pasiekti be galo aukštus bažnyčių skliautus, sukrypusius stogus ar tik pelėsiui pasiekiamas namų dalis. Be abejonės, tokiam dronui valdyti prireiks profesionalių žinių ir patirties.

Kita, ne ką mažiau neįprasta sritis, kur panaudojami dronai – speleologija. Speleologija – olų ir urvų mokslas. Tai reiškia, kad dronas tam tikrais atvejais turi nusileisti žemyn, o ne aukštyn. Jo medžiaga analizuojama ir, jei tai saugu mokslininkams, jie gali leistis patys ir paimti mėginių. Įdomu ir naudinga, tiesa?

Girdėjote apie dronus – apsaugininkus arba dronus – policininkus. Tokie tikrai egzistuoja. Sakykim reikia apsaugoti labai didelį ir atvirą plotą nuo nepageidaujamo įsibrovėlių. Galima tik įsivaizduoti, kiek tam prireiktų apsaugos darbuotojų. Keletas dronų, patruliuojančių teritorijoje puikiai susidoros su tokia užduotimi. Beje, šiame darbe dažnai panaudojami ne tik skraidantys, bet ir riedantys dronai.

Kaip atrodo dronas – policininkas? Įvyko kelyje didelė avarija arba nevaldoma spūstis. Dronas su kamera iš viršaus puikiai įvertins situaciją ir suteiks galimybę policijos darbuotojams priimti kuo efektyvesnius ir greitesnius sprendimus.

Apibendrinant, galima pasakyti – dronų era dar tik prasideda.

Užsk.: 2022/11/04

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us