Raseinių naujienų portalas

KitaKriminalai

Sprogdintame bankomate buvę pinigai apipurkšti, nusikaltėliai negalės jų naudoti

Kazlų Rūdoje sprogdintame bankomate buvę pinigai apipurkšti, nusikaltėliai negalės jų naudoti, sako SEB bankas.

Kazlų Rūdos centre pirmadienio naktį sprogdintas „Maxima“ parduotuvėje įrengtas SEB banko bankomatas, iš jo pavogtos kasetės su pinigais.

„Grynųjų pinigų saugumą nusikaltėliams bandant apiplėšti bankomatą užtikrina modernios apsaugos priemonės, viena iš jų – dažomosios kasetės. Reaguodamos į nenumatytą fizinį poveikį (smūgį, dujas, temperatūrą), jos bankomate esančius pinigus apipurškia specialiu rašalu, kuris nenusiplauna nuo grynųjų pinigų, taip pat apie dvi savaites lieka ant rankų“, – rašoma SEB atstovės Ievos Dauguvietytės-Daškevičienės komentare BNS.

Pasak banko atstovės, tokios suteptos kupiūros nepriims grynuosius pinigus priimantis bankomatas, Lietuvos bankas, ja nebus galima atsiskaityti prekybos vietose.

„Jei gyventojui būtų siūlomos tokios kupiūros, jų nereikia imti – tokiu atveju reikia kreiptis į policiją“, – sako I. Dauguvietytė-Daškevičienė.

Patirti nuostoliai dėl bankomato Kazlų Rūdoje neatskleidžiami. SEB bankas nuo tokių įvykių yra apsidraudęs.

Bankas klientams primena, kad kol bankomatas bus tvarkomas, išsiimti grynųjų tomis pačiomis sąlygomis jie gali bet kurio banko (ne tik SEB) bankomatuose.

„Atvejai, kai būtų bandomi apiplėšti bankomatai, pastaruoju metu yra labai reti, panašaus įvyko nesame užfiksavę jau daugiau negu penkerius metus“, – teigia SEB.

Po incidento prekybos centro „Maxima“ pastatas kol kas uždarytas, įvykio vietoje dirba policijos pareigūnai, vėliau darbus tęs „Maximos“ inžinieriai, jie atliks pastato konstrukcijos vertinimą. Parduotuvė žada veiklą atnaujinti, kai sulauks ekspertų išvadų, kad patalpos yra saugios eksploatuoti.

Kaip pranešė Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, pranešimas apie įvykį M. Valančiaus gatvėje buvo gautas 3.44 valandą.

„Į bankomatą buvo prileista dujų mišinio ir bankomatą susprogdinus, iš jo buvo pavogtos pinigų kasetės su jose esančiais pinigais. Sprogus bankomatui, pažiro stiklai, truputį pažeista ir stogo konstrukcija, sprogimas buvo didelis, stiklai pažirę dideliu spinduliu nuo parduotuvės patalpų“, – BNS sakė Marijampolės apskrities policijos atstovė Ieva Rinkevičiūtė.

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto vagystės įsibraunant į patalpą bei svetimo turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us