Raseinių naujienų portalas

NuomonėsSveikata

Inicijuojamos pataisos, kad už medikų įžeidimą grėstų bauda

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen inicijuoja pataisas, kad už viešąsias paslaugas teikiančio asmens – medikų, socialinių darbuotojų – garbė sir orumo pažeminimą, įžeidimą grėstų bauda.

Seimo vadovė teigia, kad tokios Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) pataisos suteiktų galimybę tramdyti prieš medikus agresiją demonstruojančius asmenis.

„Praėjusį savaitgalį greitosios medicinos pagalbos ekipažo nario užpuolimas sostinėje, kuomet jam sulaužytas krūtinkaulis ir sužalotas žandikaulis – tai dar vienas labai skaudus priminimas, kad įvairaus smurto prieš medikus problema neslopsta“, – ketvirtadienį feisbuke paskelbė V. Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovė pažymi, kad pastarasis išpuolis jau patenka į Baudžiamojo kodekso reguliavimą ir užpuolikas sulauks atpildo, tačiau ne mažiau svarbu yra ir ties fizinio smurto riba esanti agresyvių žmonių, kuriems reikia suteikti pagalbą, elgsena – medikų įžeidinėjimai, „siuntinėjimai“ ir panašiai.

Pagal projektą, būtų numatoma administracinė atsakomybė už viešąsias paslaugas teikiančio asmens (paramedikų, socialinių darbuotojų ir pan.) garbės ir orumo pažeminimą, reiškiamą raštu, žodžiu, gestais, įžeidžiančiu, įžūliu, provokuojančiu ar kitokiu elgesiu. Tokių administracinių nusižengimų tyrimą atliktų ir administracinių nusižengimų protokolus surašytų policijos pareigūnai.

Šiuo metu viešąsias paslaugas teikiančių paramedikų garbė ir orumas nėra saugomi jokia specialia ANK norma, priešingai nei, pavyzdžiui, pareigūnų.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us