Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

Ieškomus vaikus radusiai moteriai – pareigūnų padėka

Vakar Raseinių rajono policijos viršininkas Artūras Košikas dėkojo Raseinių rajono gyventojai Laimai Siliūnaitei. Moteris tapo tikru angelu sargu po mokyklos į namus negrįžusiems berniukams ir dėl jų sunerimusiems artimiesiems. Už pilietiškumą ir pagalbą Laimai įteikta Angelo sargo skulptūrėlė.

Lapkričio 17-osios popietę Raseinių rajono policijos pareigūnai sulaukė pranešimo apie dingusius du nepilnamečius. 11-os ir 12-os metų berniukai išėjo iš pamokų, bet į namus negrįžo. Tai privertė sunerimti jų artimuosius, kurie kreipėsi į policiją pagalbos. Raseinių rajono policijos pareigūnai nedelsdami pradėjo vaikų paiešką.

Žinia apie ieškomus vaikus netruko pasklisti tarp policijos komisariato darbuotojų. Juk kuo daugiau žmonių apie tai žino, tuo didesnė tikimybė greičiau berniukus rasti. Ši žinia neaplenkė ir bendruomenės pareigūno Dariaus Jonaičio. Tą vakarą pareigūnas dalyvavo nuotolinėje paskaitoje su Raseinių technologijos ir verslo mokyklos mokiniais. Viena iš dalyvių buvo Laima Siliūnaitė. Moteris paskaitos klausėsi važiuodama automobiliu. Besibaigiant paskaitai, Laima sušuko, kad kelyje Raseiniai–Baisogala, netoli Kaulakių gyvenvietės, mato pakelėje stoviniuojančius du nepilnamečius, kurie stabdo pravažiuojančius automobilius. Pareigūnas Darius Jonaitis iškart prisiminė, kad policija gavo pranešimą apie ieškomus du berniukus, ir pasakė apie tai Laimai. Kadangi lauke buvo jau tamsu ir spaudė nedidelis šaltukas, Darius paprašė Laimos sustoti ir pasikviesti vaikus į savo automobilį. Moteris taip ir padarė. Pareigūnai nustatė, kad tai tie patys ieškomi berniukai. Netrukus sveiki ir gyvi jie buvo perduoti tėvams.Nežinia, kaip būtų pasibaigęs berniukų vakaras tamsoje stabdant pakeleivingus automobilius, jei ne Laimos greita reakcija ir nuoširdus noras padėti.

Šiaulių apskr. policijos informacija

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us