Raseinių naujienų portalas

KitaLaisvalaikis

Policija kviečia moksleivius registruotis į konkursą

Konkursą „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ sudaro 4 dalys:

– pradinių klasių mokinių konkursas  „Šviesoforas“ 6–10 metų vaikams;

– jaunųjų dviračių vairuotojų varžybos „Saugus ratas“ 11–14 metų moksleiviams; 

– jaunųjų mopedų (motorolerių) ir motociklų vairuotojų varžybos 15–17 metų moksleiviams;

– jaunųjų automobilių vairuotojų varžybos 17–19 metų mokiniai.

Nuo vasario 20 d. pradinės mokyklos kviečiamos registruotis į „Šviesoforą“. Pirmasis etapas tęsis nuo kovo 6 iki 17 d., antrasis vyks kovo 27–31 d., o trečiasis – balandžio 25 ir 27 bei gegužės 2 ir 4 dienomis. Pirmieji trys etapai vyks nuotoliniu būdu Saugokime jaunas gyvybes keliuose | Lietuva | Saugusmokinys.lt internetiniame puslapyje, o ketvirtasis finalinis etapas vyks gegužės 25 d. Kaune, A. Žikevičiaus saugaus vaiko mokykloje.

Jaunųjų dviračių vairuotojų varžybose „Saugus ratas“ laukiama 10–14 metų mokinių. Varžybas sudarys keturi etapai. Du iš jų – kovo 20–31 d. ir balandžio 3–7 d. – vyks nuotoliniu būdu www.saugusmokinys.lt internetiniame puslapyje. Trečiasis etapas vyks gyvai gegužės 3 ir 5 dienomis. „Saugus ratas“ finalininkai bus kviečiami susitikti gyvai birželio 1 d. Kaune, A. Žikevičiaus saugaus vaiko mokykloje.

Registracijos formą, nuostatus, metodinę medžiagą ir išsamią informaciją galima rasti puslapyje Saugokime jaunas gyvybes keliuose | Lietuva | Saugusmokinys.lt ir socialinių tinklų „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.

Registracija ir informacija apie jaunųjų mopedų (motorolerių) ir motociklų ir jaunųjų automobilių vairuotojų varžybas skelbsime balandžio mėnesį.

  • „Mūsų pareiga ugdyti eismo taisykles puikiai išmanančius ir jų besilaikančius jauniausius eismo dalyvius, kad kuo anksčiau susiformavę tinkami saugaus judėjimo įgūdžiai visą gyvenimą būtų jų sąmoningas pasirinkimas ir suaugusiuosius užkrečiantis pavyzdys“, – sako Lietuvos kelių policijos tarnybos vadovas Vytautas Grašys.
  • „Pagrindinis šio konkurso tikslas – ugdyti drausmingą, atsakingą eismo dalyvį. Ugdymas – ilgas ir nuoseklus procesas, kuris prasideda šeimoje, tęsiasi darželiuose, mokyklose. Būtent mokyklose įgytas žinias ir kviečia pasitikrinti šis konkursas, kuriame raginame dalyvauti visus 1–12 klasių mokinius. Dalyvaudami konkurse, mokiniai ne tik pasikartos Kelių eismo taisykles, bet ir atlikdami įvairias užduotis, įgytas teorines žinias pritaikys įvairiose realaus eismo situacijose. Tikimės aktyvaus mokinių dalyvavimo ir kviečiame – registruokitės ir dalyvaukite“, – sako Kelių direkcijos vadovas Remigijus Lipkevičius.

Lietuvos kelių policijos tarnybos informacija

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
heradas.lt

Kokia šauni prevencinė programa! Galimybė ne tik pasitikrinti savo žinias, gebėjimus, tačiau ir sužinoti kažką naujo.

Contact Us