Raseinių naujienų portalas

KitaLaisvalaikisVerslas

Lietuviai išpirko Kalėdų ir Naujųjų keliones į užsienį

Trumpesnės šių metų pabaigos šventės neturi įtakos žmonių planams jas sutikti užsienyje. Kelionių organizatoriai sako, kad šiemet kelionių poreikis didesnis negu pasiūla – gyventojams ne taip svarbu, ar daug išeiginių dienų jie turės per šventes, ar tik dvi-tris. 

„Nepaisant tai, kad mažiau darbo dienų virsta šventinėmis, keliavimas labai stiprus. Nors suaugusiems tai yra darbo dienos, vaikams ir mokytojams – atostogos, ir todėl keliavimo poreikis labai didelis“, – BNS teigė Lietuvos turizmo rūmų prezidentė Žydrė Gavelienė.

„Realiai išpirkta jau viskas. Labai sunku gauti kažkur vietų“, – pridūrė ji.

„Novaturo“ pardavimų vadovo Kazimiero Jarmalio teigimu, daug nedarbo dienų skatina žmones susiplanuoti atostogas iš anksto ir įsigyti arba rezervuoti keliones žiemai dar vasarą ar net anksčiau.    

„Kelionių pirkimas šiemet vyksta tolygiai – nėra didesnių dviejų išreikštų pjūvių – išankstinių ir  paskutinės minutės pardavimų. Nedideliu procentu mažiau rezervacijų“, – BNS teigė „Novaturo“ atstovas. 

Jis pabrėžė, kad pernai, kai buvo daug nedarbo dienų, antra gruodžio savaitė buvo lemiama apsisprendimui ir paskutinės minutės kelionių įsigijimui.   

Ž. Gavelienės teigimu, kelionių bumą šiemet paskatino kelios priežastys, pirmiausia – sumažėjo koronaviruso baimė, nes pernai žmonės dar vengė keliauti. 

„Po pandemijos žmonės išsiilgę įspūdžių ir dažnu atveju žiemos kelionė yra vienintelė metuose, nes vasarą atostogauti ir Lietuvoje gera. Žiemą keliauja, kad pakeistų aplinką“, – įsitikinusi Ž. Gavelienė.

Jos teigimu, infliacija irgi padarė įtakos renkantis, kur – Lietuvoje ar užsienyje – praleisti šventes. 

„Mūsų kainos jau susilygino su europinėmis kainomis ir lietuviai, kurie ieško, kur per šventes paatostogauti pigiau, renkasi išvykti (…) Anksčiau pas mus buvo pigiau ir tai stabdydavo keliones, bet kai kainos susilygino ar net ėmė viršyti, tai (siekis taupyti – BNS) nebėra priežastimi, kodėl nebekeliauti“, – tvirtino Ž. Gavelienė. 

Pasak jos, jeigu dėl švenčių nedarbo dienų būtų daugiau, keliaujančiųjų irgi būtų daugiau. 

Žiemos šventėms lietuviai vyksta ieškoti saulės – į Kanarų ir Maldyvų salynus, Madeirą, Egiptą, Maroką, slidinėti traukia į kalnus arba į Laplandiją, kur garantuota įvairių žiemos pramogų pasiūla. Trečia keliautojų grupė renkasi trumpas pažintines keliones – nori pamatyti, kaip Kalėdoms ir Naujiesiems metams pasipuošia miestai ir kaip ten švenčiama.   

Šiemet šventinį laikotarpį – nuo Kalėdų iki Naujų metų – praleisti užsienyje vidutiniškai kainuos apie 1 tūkst. eurų žmogui. 

„Novaturo“ pardavimų vadovas sako, kad pigiausia pažintinė kelionė sutikti Naujųjų metų yra į Gdanską – vienos nakvynės išvykos kaina siekia 438 eurus.   

Pasak K. Jarmalio, pastaruoju metu vis daugiau keliautojų išvyksta pirmąją Kalėdų dieną arba apskritai po Kalėdų: „Pokalėdinis laikotarpis yra populiaresnis“. 

Pasak jo, žmonės dažniausiai renkasi savaitės trukmės atostogas ir jas leidžia Europos miestuose, kur ypač populiarios kalėdinės mugės, arba ilgesnės trukmės – 10-14 dienų poilsį kurortuose. Naujųjų metų sutikimui tinka ir savaitgalio išvykos.   

K. Jarmalio teigimu, šiemet šiek tiek keičiasi pažintinių kelionių kryptys – jeigu anksčiau keliautojai vyko į Prancūziją, į Vokietiją, šiemet renkasi kitą Europos pusę – Austriją, Italiją. 

Šiemet Kalėdų šventės truks tris dienas – savaitgalį ir pirmadienį, o Naujieji metai – savaitgalį.   

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us