Raseinių naujienų portalas

KitaLaisvalaikis

Pasiruošimas didžiosioms metų šventėms: kaip pasirinkti tinkamas kalėdines girliandas?

Pripažinkime, tikrą kalėdinę dvasią būtų sunku pajusti be kalėdinių girliandų mirgėjimo ir žibėjimo aplinkui. Tai magišką atmosferą padedantis sukurti, jaukumą ir šilumą erdvėje garantuojantis Kalėdų atributas, kuriuo puošiame viską: nuo eglučių iki namų, langų ir gatvių. Tad, nenuostabu, kad kasmet, artėjant Kalėdoms lendame į sandėliukus, ieškome senų girliandų arba dairomės, kur nusipirkti naujas. Tiesa yra ta, kad šiomis dienomis kalėdinių girliandų galima rasti įvairiausių. Tad, norint pasirinkti tikrai geras bei kokybiškas, labai svarbu prieš įsigyjant atsižvelgti į kelis kriterijus. Apie tai plačiau – šiame straipsnyje. 

Kalėdinių girliandų lempučių tipas

Pirmiausia, siekiant išsirinkti tinkamas ir geras kalėdines girliandas būtina pasirinkti tinkamą jų lempučių tipą. Iš esmės, kalėdinės girliandos gali būti aprūpintos skirtingomis, dviejų, skirtingų tipų lemputėmis. Jos gali būti kaitrinės arba LED. Nors savo išvaizda ir spalva gali būti tikrai panašios, jos turi ir tam tikrų skirtumų. Pirmiausia, kaitrinės lemputės, dažniausiai, kainuoja kur kas mažiau nei LED girliandų lemputės. Jos, kaip ir standartinės, kaitrinės elektros lemputės, veikdamos kuria šilumą, kaistą ir taip skleidžia šviesą. Tačiau, jos taip pat naudoja daugiau elektros energijos bei nėra tokios ilgaamžės kaip LED lemputės. Tuo tarpu, LED kalėdinės lemputės yra ekonomiškesnis, bet brangesnis pasirinkimas. Jos veikia, šviečia kur kas ilgiau. Teigiama, kad galima rasti LED girliandų lempučių, kurios gali šviesti net iki 100000 valandų. Taip pat, jos veikdamos neįkaista, o tai padaro jas saugesnėmis. Galiausiai, jos gali būti ne tik skirtingų spalvų, bet ir šiltų bei šaltų atspalvių, o tai suteikia platesnį pasirinkimą. 

Kalėdinių girliandų tipas 

Kalėdinių girliandų lempučių tipas nenurodo paties girliandų tipų. Tad, renkantis naudinga žinoti ir tai. Trumpai tariant, kalėdinės girliandos gali būti skirtos vidaus arba lauko naudojimui, o taip pat, gali veikti naudodamos tiesioginį elektros šaltinį arba baterijas. Paprastos, standartinės kalėdinės girliandos, greičiausiai, yra skirtos vidaus naudojimui. Tačiau, jų negalima naudoti lauke, kadangi, jos nėra tam pritaikytos. Specialios lauko girliandos yra apsaugotos nuo šalčio, drėgmės ir vandens, padeda išvengti trumpo elektros jungimosi, tad, yra saugios ir tinkamos naudoti puošiant namų fasadus ar kitus, lauke esančius objektus. Jos, taip pat, gali būti naudojamos ir vidaus patalpose, tačiau, būtina paminėti, kad, dažniausiai, jos yra kur kas brangesnės už paprastas, vidaus naudojimui skirtas girliandas. Taip pat, šiomis dienomis galima rasti ir tokių girliandų, kurios veikdamos naudoja energiją gaunamą iš baterijų, o ne tiesioginio elektros šaltinio. Tokios girliandos yra itin patogios puošiant sunkiai prieinamas vietas, tačiau, nešviečia taip ryškiai ir kokybiškai, kaip standartinės. 

Girliandos ilgis ir lempučių skaičius 

Kalėdiniai magijai, kurią padeda sukurti kalėdinės girliandos įtakos turi ir jų ilgis bei lempučių skaičius. Iš esmės, tinkamo girliandų ilgio pasirinkimas visiškai priklauso nuo jūsų poreikių bei to, ką jomis planuojate puošti. Pavyzdžiui, eglutės puošimui tikrai reikės kur kas trumpesnės girliandos nei namo fasadui. Tačiau, tik girliandos ilgis nenurodo kaip iš tiesų švies lemputė. Labai svarbu, kokiu lempučių skaičiumi yra papildytas girliandos ilgis bei koks atstumas tarp lempučių yra naudojamas. Didesnius tarpus tarp lempučių turinčios girliandos puikiai tiks ploniems objektams puošti, pavyzdžiui, medžio šakoms apvynioti. Tuo tarpu, tankios girliandos puikiai tiks eglutės ar namo fasado papuošimui. Jos suteiks ryškesnį ir intensyvesnį žibėjimą. Tiesa, dažniausiai, ilgesnės ir didesnį lempučių skaičių turinčios kalėdinės girliandos kainuoja daugiau. 

Spalva 

Na, o atsižvelgus į visas kalėdinių girliandų specifikacijas, belieka išsirinkti tik tinkamą ir norimą jų spalvą. Kalėdinės girliandos gali būti spalvotos arba vienspalvės. Taip pat, vienos iš jų suteikia skirtingas švietimo, mirgėjimo programas, režimus, o kitos tiesiog nuolat šviečia. Baltai šviečiančios girliandos – saugus pasirinkimas. Tačiau, naudinga atminti, kad jos gali pasižymėti skirtinga spalvine temperatūra. Vienos yra šiltesnės ir garantuoja daugiau jaukumo, kitos yra šaltesnės ir, dažnu atveju, ryškesnės. Be abejo, visada galima rinktis ir spalvotas girliandas, kurios suteikia žaismingumo, smagumo ir padeda įsikvėpti artėjančioms šventėms. 

Kalėdoms pasiruoškite iš anksto ir užsukę į Varle.lt internetinę parduotuvę išsirinkite tinkamiausias kalėdines girliandas jau dabar! Siūlome labai platų ir įvairų kalėdinių girliandų pasirinkimą: https://www.varle.lt/kaledines-girliandos/, o gerą kainą – garantuojame!

Užsk.:2022/12/27

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us