Raseinių naujienų portalas

Kita

Metų pradžia buvo išskirtinai šilta: ligšiolinis sausio rekordas pagerintas 2,3 laipsnio

Pirmoji metų diena buvo išskirtinai šilta: preliminariais duomenimis, ligšiolinis absoliutus sausio šilumos rekordas buvo pagerintas 2,3 laipsnio, pirmadienį pranešė Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Sekmadienį Druskininkuose išmatuota 14,9 laipsnių šiluma ir ankstesnis penkerių metų senumo rekordas pagerintas 6,1 laipsnio, feisbuke paskelbė meteorologai.

Iki šiol aukščiausia oro temperatūra sausį buvo 12,6 šilumos, šis rodmuo fiksuotas 2007 metų sausio 10 dieną Lazdijuose, tad preliminariai ligšiolinis 16 metų senumo rekordas sekmadienį Druskininkuose buvo pagerintas 2,3 laipsnio.

Šilta buvo ir metų pabaiga – gruodžio 31 dieną Kybartuose fiksuota 10,7 laipsnių šilumos ir ankstesnis 16 metų senumo rekordas buvo viršytas 3,1 laipsnio.

Remiantis preliminariais duomenimis, registruotas ir sausio 2-osios šilumos rekordas, jis fiksuotas naktį. Kalvarijoje ir Druskininkuose pirmoje nakties pusėje išmatuota 12,8 laipsnių šilumos. Ankstesnis rekordas buvo buvo 8,8 laipsniai šilumos, fiksuotas Kybartuose 1988 metais.

Meteorologai pažymi, kad tai kol kas preliminari informaciją, kurią dar turės peržiūrėti ir patikslinti specialistai.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos teigimu, atplūdusi šiluma po truputį trauksis: pirmadienį aukščiausia temperatūra šalyje jau sieks 5-10 laipsnių šilumos. Numatomas lietus, vėjas bus pietinių krypčių, jo greitis sieks 6–11 m/s.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us