Raseinių naujienų portalas

NaujienosPolitikaRinkimai 2023

Politinis komitetas „Tau, kraštieti!“ subūrė veiklių, jaunų, energingų žmonių komandą

Iš viso ateinančiuose 2023 m. kovo 5 d. vyksiančiuose Savivaldybių tarybų rinkimuose politinis komitetas „Tau, kraštieti!“ kels 19 kandidatų. „Man be galo malonu, kad mūsų sąrašas stiprus tuo, jog čia nėra šiaip sau prisidėjusių žmonių, nesistengėme surinkti pilno maksimalaus galimo 50 žmonių skaičiaus, kaip „žaidžia“ daugelis kitų partijų. Mes orientuojamės ne į kiekybę, o kokybę, į žmonių žinias, patirtis. Todėl šis sąrašas bus jungiantis švietimą, kultūrą, meną, verslą, mediciną bei jaunimą atstovaujančius žmones. Ši įvairovė bus stiprioji mūsų pusė“, – apie komiteto narius kalbėjo jo pirmininkas ir kandidatas į Raseinių rajono merus Mingaudas Tamaliūnas.

KRAŠTUI DIRBANTYS ŽMONĖS

Politinio komiteto pavadinimas buvo pasirinktas ne atsitiktinai. „Tau, kraštieti!“ pirmiausia kalba apie žmones, kurie didžiuojasi šiuo kraštu ir jame dirba su didžiule energija bei ugnele širdyje. Todėl prie komiteto mielai prisijungė daug kam puikiai pažįstama Raseinių r. Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos ikimokyklinio ugdymo mokytoja-metodininkė Regina Morkuvienė. Ji be galo aktyvi visuomenininkė: eina kaimų bendruomenės „Viduklė“ pirmininkės pareigas, yra Viduklės seniūnijos – „Centro“ seniūnaitė bei socialinės paramos komisijos narė, o laisvalaikiu dar lanko ir moterų vokalinį ansamblį „Vijūnės“.

Lygiai taip pat visam Raseinių kraštui jau puikiai pažįstamas pavadinimas „SiTo“. Jo įkūrėjas ir savininkas Tomas Bartusevičius su žmona yra atidaręs jau kelerius metus sėkmingai veikiančią piceriją Ariogaloje bei sušius gaminančią kavinę Raseiniuose. Tomui nesutrukdė net faktas, jog pats yra kilęs iš Kauno. Jis jau 15 metų su kiekviena diena vis labiau džiaugiasi, galėdamas kurti ir gyventi būtent Raseinių krašte.

Kitas šio politinio komiteto narys Gediminas Armoška yra kilęs iš Šiluvos miestelio, tačiau nemažai metų gyveno ir dirbo Vilniuje. Kol galiausiai didžiulis Šiluvos ilgesys nugalėjo ir dabar jis pastaruosius 18 metų yra „užkietėjęs“ savo krašto patriotas. Jo pagrindinė specialybė – geografijos ir biologijos mokytojas, todėl mokykla ir vaikų ugdymas tai jo kasdienybė, tačiau laisvalaikiu Gediminas dirba savo šeimos bitininkystės ūkyje, kurio dėka apie Šiluvą sužino aplinkiniai rajonai ir net kitos šalys.

AKTYVUS IR AMBICINGAS JAUNIMAS

Kalbant apie „Tau, kraštieti!“, verta paminėti, kad šis komitetas pagal bendrą amžiaus vidurkį, ko gero, bus jauniausias šiuose Raseinių rajono savivaldybės tarybos rinkimuose. Tačiau visi prie komiteto prisijungę jaunuoliai yra itin aktyvūs Raseinių krašte ir čia įgyvendina pačias įvairiausias jų sugalvotas veiklas.

Pavyzdžiui, Agnė Gustė yra dirbusi Raseinių rajono jaunimo reikalų taryboje, buvo Raseinių liberalaus jaunimo organizacijos pirmininkė ir su komanda aktyviai vedė šios organizacijos veiklas, ėjo Jaunimo reikalų koordinatoriaus pareigas Raseinių rajono savivaldybėje, o šiuo metu užima Kokybės vadovės pareigas įmonėje UAB „Danspin“ bei yra Šaulių sąjungos narė.

Daug kam pažįstamas gali būti ir Klaidas Juška, kuris nors ir yra kilęs iš Kuršėnų, tačiau būtent mūsų krašte su raseiniške žmona įkūrė renginių organizavimo įmonę „Švenčių ministerija“. Be viso to, jis dar profesionaliai važinėja riedučiais ir tai daryti moko vaikus bei užsiima medžio darbais ir stengiasi aktyviai dalyvauti Raseinių kultūrinėje veikloje, yra pats organizavęs kai kuriuos renginius Raseiniuose arba padėjęs juos įgyvendinti.

Na, o Deivydą Mačianską atpažins ko gero kiekvienas, kuris bent kartą domėjosi nekilnojamuoju turtu Raseiniuose. Jis jau daugiau nei 3 metus specializuojasi ir dirba tik su nekilnojamojo turto pardavimu. Tačiau mažai kam žinoma, jog iki tol jis net 6 metus tarnavo Krašto apsaugos savanorių pajėgose, turėjo vyr. eilinio laipsnį. O šiuo metu, be pagrindinės savo darbo veiklos, stengiasi būti ir aktyvus mūsų krašto visuomenės bei Raseinių Rotary klubo narys.

VEIKLIOS IR ĮKVEPIANČIOS MOTERYS

Politinio komiteto „Tau, kraštieti!“ sąrašą „puošia“ nemažas būrys išskirtinių ir visame mūsų rajone dėl savo vykdomų kūrybinių veiklų žinomų moterų. Viena jų – Jurga Bulotienė. Pagal išsilavinimą, ji yra anglų kalbos mokytoja ir renginių organizatorė, tačiau kraštiečiams ji geriau žinoma kaip nuostabių patiekalų kūrėja, įvairių edukacijų ir menų terapijos lektorė, studijos „Menai ir monai“ įkūrėja. Tai be galo energinga ir kupina įvairių sumanymų moteris, visada su plačia širdimi savanoriaujanti ir padedanti savo krašto žmonėms.

Dar viena politinio komiteto „Tau, kraštieti!“ narė Vilija Elzbergienė gal ir nėra taip stipriai susijusi su menais, tačiau jos veiklumu ir atsidavimu niekas neabejoja. Ši moteris yra baigusi biomedicinos studijas ir jau 28 m. dirba kosmetologe, tad ko gero nėra moterų visame Raseinių krašte, kurios bent kartą nesilankė Vilijos kabinete. Be to, šiuo metu ji dar vadovauja ir dviem jos įkurtiems grožio salonams.

Na, o prekinio ženklo „Žiba Collection“ įkūrėja Živilė Bružienė – drąsi, veržli, meniška, naujovėmis besidominti, trijų dukrų mama. Apie save ji sako: „Smalsu, kaip būdama tarybos nare pritaikyčiau savo menišką veiklą? Mano gyvenimo filosofija tokia – vienas ar du daiktai, tai tik atskiri vieniai,  kai jų virš dešimt, tai jau kokybiška, vertinga ir brangi kolekcija. Taip yra ir su žmonėmis, pavieniai mes gal ir nesame stiprūs, bet dirbdami komandoje, mes galime atskleisti visą savo potencialą. Be mūsų visos „kolekcijos“, kurią sudarome kiekvienas šio krašto pilietis, politika būtų tik žodis, kuris nebūtų veiksnus.“

Be šių anksčiau paminėtų narių, politinio komiteto sąraše matysite ir UAB „Raseinių šeimos gydytojų centras“ gydytoją Aušrą Rauličkienę, Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos direktoriaus pavaduotoją ugdymui Audrą Samienę, gamybos inžinierių Jokūbą Vaičių, ūkininką ir kaimo turizmo sodybos savininką Joną Antosevičių, gydytoją anesteziologę-reanimatologę ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto lektorę Gretą Kasputytę, prekybos vadybininkę Auriką Andriejaitienę, UAB „Raseinių vandenys“ Pardavimų, kontrolės ir plėtros skyriaus vadovę Kariną Andriulienę, pradedantį verslininką Valentą Dovidavičių bei UAB „MediCa klinika“ vyr. slaugytoją Jūratę Jurgelevičienę.

Taigi, visa ši įvairi ir unikali komanda bei jos vadovas yra tarsi atsvara vieni kitiems – nes M. Tamaliūnas jau turi darbo patirties Tarybos veikloje ir kandidatuoti į rajono merus nusprendė norėdamas tęsti pradėtus darbus bei matydamas vis dar tobulintinų sričių. Tuo tarpu prie jo komandos su didžiuliu entuziazmu prisijungė žmonės, kurie užima dar tik politikos naujokų statusą, bet ypatingai gerai nusimano savo srityse ir labiau už viską nori, kad gyventi čia būtų gera! Kviečiame palaikyti visą „Tau, kraštieti!“ komandą 2023 m. kovo 5 d., ateinant balsuoti į savo apylinkę!

Aprašas: Pilnas kandidatų sąrašas į Raseinių rajono Tarybą:

1MingaudasTamaliūnas
2AudraSamienė
3AgnėGustė
4KlaidasJuška
5ReginaMorkuvienė
6VilijaElzbergienė
7ŽivilėBružienė
8GediminasArmoška
9GretaKasputytė
10JonasAntosevičius
11JūratėJurgelevičienė
12KarinaAndriulienė
13TomasBartusevičius
14JokūbasVaičius
15AurikaAndriejaitienė
16ValentasDovidavičius
17JurgaBulotienė
18AušraRauličkienė
19DeivydasMačianskas
Komiteto nariai (iš kairės): Vilija Elzbergienė, Karina Andriulienė, Mingaudas Tamaliūnas, Jurga Bulotienė, Živilė Bružienė, Regina Morkuvienė.

Vieni jauniausių komiteto narių ir vadovas (iš kairės): Agnė Gustė, Deivydas Mačianskas, Mingaudas Tamaliūnas, Greta Kasputytė, Klaidas Juška.

Politinė reklama bus apmokėta iš politinio komiteto „Tau, kraštieti!“ rinkimų sąskaitos. Užsak. Nr.23/02/10

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us