Raseinių naujienų portalas

KitaPramogos

Mirklių kaimo bendruomenės naujų namų atidarymo šventė

MIRKLIŲ KAIMO BENDRUOMENĖS  NAUJŲ NAMŲ ATIDARYMO ŠVENTĖ

2023 metais sausio 28 d. žvarboką popietę,  gausiai rinkosi svečiai, bendruomenės nariai, nešini dovanomis ir gėlėmis į Raseinių rajono Mirklių kaimo bendruomenės  namų atidarymo šventę.

Prie naujai pastatyto pastato, susirinkęs didelis būrys svečių laukė neeilinio momento – bendruomenės namų atidarymo, perkerpant simbolinę juostelę. Ją perkirpo bendruomenei labai svarbūs asmenys, daugiausiai prisidėję prie bendruomenės svajonės įgyvendinimo – bendruomenės namų. Tai Raseinių rajono savivaldybės meras Andrius Bautronis, Lietuvos bendruomeninių organizacijų sąjungos vadovė Eglė  Juozapavičienė, Raseinių rajono vietos veiklos grupės ,,Raseinių krašto bendrija“ vadovė Irena Dabkuvienė,  Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys, buvęs VVG pirmininkas ir šio projekto pradininkas Vincas Blinstrubas, Mirklių kaimo bendruomenės pirmininkė Gražina Andraitienė, UAB „RSB“ direktorius – rangovas Jonas Zieringis ir  Judėjimo „Stabdyk nusikalstamumą“ Kauno regiono skyriaus pirmininkas, Mirklių bendruomenės krikštatėvis Darius Joneikis.

Raseinių rajono kultūros centro kultūrinių renginių organizatorė Žaneta Vaištarienė visaiMirklių kaimo bendruomenės šeimai palinkėjo lengvo ir darnaus skrydžio bendruomenės veikloje, o bendruomenės pirmininkę Gražiną Andraitienę pakvietė į dangų paleisti  bendruomenės „laimės paukštę“. Po to  visus pakvietėme užeiti į dažais dar kvepiančius ir papuoštus namus, kuriuose skambėjo Raseinių rajono kultūros centro Kaulakiuose moterų vokalinio dueto dainos.

Žaneta Vaištarienė tarė: ,,Čia tikrai nieko nebūtų buvę, jei ne pirmininkės Gražinos ir jos vyro Algimanto draugų mintys. Gražina dažnai visiems pasakoja,  kad nebūtų čia nei bendruomenės nei bendruomenės namų, jei ne mūsų draugai“. Gražina dėkinga Zitai ir Dariui  Joneikiams už kažkada atrodžiusią neįgyvendinamą idėją. Jie susibūrimų ir renginių metu nuolat kartodavo, kad reikia bendruomenės, įsikūrus bendruomenei, atkakliai kalbėjo, kad dabar tikrai reikia bendruomenės namų. Zita ir Darius – tikrieji Mirklių kaimo bendruomenės krikštatėviai.

Taigi, nuo ko viskas prasidėjo? 2018 metais vyko ,,Rudens gėrybių šventė“, kurios metu bendruomenės narė Irena Ambrulaitienė skaitė gražų eilėraštį ir jame buvo paminėta, kad bendruomenė neturi namų.. Tai išgirdęs, tos pačios šventės metu pirmųjų veiksmų ėmėsi tuometinis meras, dabar Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys Algirdas Gricius ir buvęs Raseinių rajono vietos veiklos grupės „Raseinių krašto bendrija“ pirmininkas, šiuo metu Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys Vincas Blinstrubas.

Paskatinta ir pamokyta bendruomenė, tais pačiais 2018 metais, teikė paraišką Raseinių rajono vietos veiklos grupės „Raseinių krašto bendrija“ konkursui ir gavo finansavimą vietos projekto „Viešosios erdvės Mirklių kaime sutvarkymas ir pritaikymas įvairiapusiškiems vietos gyventojų poreikiams“ įgyvendinimui pagal vietos plėtros strategiją. Pagal šį projektą visus statybos darbus atliko UAB „RSB“.

Atrodytų viskas paprasta, bet buvo labai daug įvairių ir nenumatytų kliūčių, tačiau visas jas įveikėme kartu su bendruomenės nariais, rajono Savivaldybės vadovais ir specialistais.

Dar visai neseniai – 2022 m. liepos 7 d. vadinome labai svarbia data, nes į bendruomenės namų pamatą buvo įkasta simbolinė kapsulė su laišku – palikimu ateities kartoms. Ir štai, praėjus nepilnam pusmečiui nuo simbolinės kapsulės įkasimo visi susirinkome į jau pastatytus naujus, šiltus namus, kuriuose bendruomenė kurs šviesų rytojų, kad ateities kartoms būtų gera gyventi, klestėti ir augti Mirkliuose.

Visi bendruomenės namų atidarymo šventėje dalyvavę vienaip ar kitaip yra prisidėję prie Mirklių bendruomenės svajonės išsipildymo – naujų, šiltų, gražių bendruomenės namų.

Sveikinimo žodžiais ir mintimis apie bendruomenės projektą pasidalino Lietuvos Respublikos Seimo narys Arvydas Nekrošius ir  padėjėja Skaidrutė Žuvelaitienė, Raseinių rajono savivaldybės meras Andrius Bautronis, Raseinių rajono savivaldybės tarybos narė ir Didžiulių kaimo bendruomenės pirmininkė Diana Kaupaitienė, Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys ir Norgėlų kaimo bendruomenės pirmininkas Antanas Kilčauskas, Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys, Raseinių rajono bendruomenių sąjungos, Gėluvos kaimo bendruomenės pirmininkas Jonas Vazgys, Raseinių rajono savivaldybės tarybos narė ir Gervinės kaimo bendruomenės pirmininkė Jūratė Garliauskienė, Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys Vincas Blinstrubas, Raseinių policijos komisariato bendruomenių pareigūnai Darius Jonaitis ir Giedrė Deveikienė, Raseinių seniūnijos seniūnas Rolandas Klusas, Lietuvos bendruomeninių organizacijų sąjungos vadovė Eglė Juozapavičienė, Raseinių rajono veiklos grupės ,,Raseinių krašto bendrija” vadovė Irena Dabkuvienė. UAB „RSB“ direktorius rangovas Jonas Zieringis. Atvyko didelis būrys bendruomenių pirmininkų: tai  Milašaičių kaimo bendruomenės pirmininkas Romanas Daujotas, kaimo bendruomenės „Palukštys“ pirmininkas Romas Rudžianskas, kaimų bendruomenės „Steponkaimis“ narės Sigita  Račienė,  visuomeninės organizacijos Ilgižių krašto kaimų bendruomenės „Santaka” pirmininkė Ana Šablauskienė,  kaimų bendruomenės „Betygala“ pirmininkė Gema Račienė, kaimų bendruomenės „Girkalnis“  pirmininkas Klemensas Šaulys, Paupio kaimų bendruomenė pirmininkė Danguolė Žyvatkauskienė.  Šventėje dalyvavo bendruomenės draugai iš Kauno rajono – Judėjimo „Stabdyk nusikalstamumą“ Kauno regiono skyriaus pirmininkas, Mirklių bendruomenės krikštatėviai Darius Joneikis su žmona Zita, Kauno rajono bendruomeninių organizacijų sąjungos vadovė Eglė Juozapavičienė.

Visiems atvykusiems ir pasveikinusiems, bendruomenės pirmininkė Gražina Andraitienė  įteikė po simbolinį raktą, kuris yra Mirklių bendruomenės naujo pasaulio, naujų namų, kurių durys.

Namai, tai ne vien trumpalaikė pribėga. Jų esmė – pastovumas, jų gebėjimas augti ir tvirtėti, jų išraiškos savitumas, visos tų namų detalės bei juose gyvenančių žmonių asmenybės.Šiandien didžiausia bendruomenės svajonė  išsipildė  jie jau turi savo namus, tai didžiausia paskata ir toliau aktyviai veikti, organizuoti tradicinius renginius, vykti į keliones, edukacijas, organizuoti talkas. Bendruomenės pirmininkės ir aktyvių narių galvose daug idėjų, kurios net neabejojama, kad bus įgyvendintos partnerių, draugų ir artimųjų pagalba.

Sausio 28 d. – tai tarsi antrasis bendruomenės gimtadienis, todėl iškilmingai buvo įvežamas tortas, o jį pjaustant bendruomenės krikštatėviams su pirmininke, sudainuota ilgiausių metų.

Už visokeriopą pagalbą vykdant nelengvą projektą tariu ačiū Raseinių rajono savivaldybės vadovams,  tarybos nariams,  rajono Savivaldybės specialistams Raseinių VVG vadovei Irenai Dabkuvienei, projektuotojui Andriui Vaišiui, UAB „RSB“ direktoriui Jonui Zieringiui, Raseinių policijos komisariato bendruomenių pareigūnams Dariui Jonaičiui ir Giedrei Deveikienei ,  Raseinių seniūnui Rolandui Klusui už nuolatinį palaikymą, pagalbą, dažną pamokymą ir tikėjimą, kad einama tinkama linkme.

Ačiū šios šventės rėmėjams  ,,Litspin“ ir  ,,Danspin“. Ačiū bendruomenės nariams, draugams  Garliaviškiams Zitai ir Dariui, svečiams Lietuvos bendruomeninių organizacijų sąjungos vadovei Egle  Juozapavičienei , bendruomenės narei Irenai Ambrulaitienei  už gražius žodžius pasakytus 2018 metais ir  dabar  naujų namų atidarymo metu,  bendruomenės narėms už gražų ir gardų stalo paruošimą  dukrai Neringai Š., Skaidrei K. ir Vitalijai D.,  prisidėjus prie šventinio stalo paruošimo Nijolei I., Genovaitei A., Irenai A., Bronei Š., Genovaitei K., Laimutei J., Redai G., Kristinai P. ,  Onutei K. ir  savo vyrui Algimantui.    

Ačiū už renginio organizavimą šauniai Raseinių rajono kultūrinių renginių organizatorei Žanetai Vaištarienei, už nuostabias dainas renginio metu dėkoju Raseinių rajono kultūros centro Kaulakiuose moterų vokaliniam duetui.

Mirklių kaimo bendruomenė  visiems dėkodama labai didžiuojasi ir be galo džiaugiasi, kad turi savo tvirtovę – savo namus.

Teksto autorė – Gražina Andraitienė

Nuotraukos Deivydo Grabausko

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us