Raseinių naujienų portalas

NaujienosNuomonės

Litvakai pasipiktino R. Laugalio kalbomis, o nemakštiškiai rašo, kad jis yra dangstomas rajono vadovo

Pastaruoju metu į tikrą nesėkmių karuselę įsisuko Raseinių konservatoriai, kurie savo rinkiminėse programose žada darbų tęstinumą ir kviečia „ateitį kurti drauge“. Dėl tolimesnės ateities kūrimo dar laikas, tiksliau rikinimai parodys, bet kad šiandien šiai partijai tikras nesėkmių ruožas.

Raseinių konservatoriai vieną savaitę atsižada savo didžiųjų brolių iš Vilniaus vedamos politikos, kitą savaitę pagarsėja antisemitiniais pasisakymais.

Savaitraščio „Visuomenės balsas Raseinių kraštui“ redaktorius Marius Aleksiūnas dalyvavo Tėvynės sąjungos -Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Raseinių skyriaus rinkiminiame susirinkime su Nemakščių seniūnijos gyventojais.

Pasak žurnalisto Mariaus Aleksiūno susirinkimo metu, šio krašto seniūnas Remigijus Laugalis rėžė: „Agituoju balsuoti už konservatorius, nes tie, kurie nebalsuos už juos, nebeįleisiu mirusių į kapines. Galės tie žydų kapinėse laidotis!“

Į tokį antisemitinį „juokelį“, kaip jį bandė pavadinti seniūną užstojantys komentatoriai, gan greit sureagavo Lietuvos žydų bendruomenė.

Litvakų bendruomenė jau kreipėsi į G. Landsbergį dėl partiečio įžeidžiančio pasisakymo

Lietuvos žydų bendruomenė ketvirtadienį kreipėsi į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininką Gabrielių Landsbergį dėl partiečio, Raseinių rajono Nemakščių miestelio seniūno pasisakymo, vadindama jį antisemitiniu.

Taip bendruomenė sureagavo į Raseinių rajono leidinio „Visuomenės balsas“ publikaciją apie Remigijaus Laugalio pasisakymus susitikime su rinkėjais. Politikas teigė: „Kas nebalsuos už mane, galės žydų kapinėse laidotis.“

„Šie įžeidžiantys, žydų tautybės žmones iš visos visuomenės išskiriantys žodžiai yra atvirai antisemitiški, kurstantys neapykantą ir baimę. Maža to, jie buvo pasakyti ypatingai jautriu metu, kai visas pasaulis minėjo Tarptautinę Holokausto aukų atminimo dieną“, – rašoma Lietuvos žydų išplatintame pranešime.

Anot litvakų bendruomenės, į Raseinių rajono savivaldybės tarybą su dabartiniu meru, konservatoriumi Andriumi Bautroniu kandidatuojantis seniūnas pažemino „ir patį miestelį bei pademonstravo savo krašto istorijos neišmanymą“.

„Nemakščių senosios žydų kapinės dėl savo kultūrinės istorinės ir reikšmės 1993 metais įrašytos į Kultūros vertybių registrą ir yra saugomos valstybės“, – nurodoma pranešime.

Lietuvos žydų bendruomenė taip pat kreipėsi ir į Raseinių merą Andrių Bautronį bei patį pasisakymo autorių, tikėdamasi nedviprasmiškos reakcijos.

Seniūnas miestelyje jaučiasi tarsi „Dievas“

Ir tai nėra vienintelė Nemakščių miestelio seniūno Remigijaus Laugalio nuodėmė. Praėjusią savaitę redakciją pasiekė nepasirašytas laiškas, kuriame dėstoma, kad seniūnas miestelyje jaučiasi tarsi „Dievas“ . Pasak laiško autoriaus, jis ir pavaduotoja Daiva Visockienė, darbo metu už papildomą atlygį, cituojame: „…eina giedoti į šermenis, o pavaduotoja skuba į bažnyčią atlikti „pročkelės“ pareigų.“ Laiško autorius tikina, kad seniūnijos gyventojai nepavydi, tačiau „valdiško“ darbo metu dirbti papildomą ir už tai gauti atlygį, ar nėra įžūlu?

Klausimus apie bendrapartiečio elgesį nusiuntėme merui Andriui Bautroniui, nes laiško autoriaus/-ės nuomone, būtent į valdžią atėjus šiam merui, R. Laugaliui, cit: „Plačių galimybių vartus Nemakščių „Dievukui“ atvėrė rajono meras“ (cit. pab.). Meras, raštu atsakydamas į klausimus, nedaugžodžiavo, tačiau galimą kaltę suvertė administracijos direktoriui Edmundui Jonylai, kuriam tiesiogiai pavaldus Nemakščių seniūnas. Trumpai cituojant merą – viskas legalu, jei yra suderinta su administracijos vadovu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us