Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienosNuomonės

Išeinančių politikų brangios dovanos Nemakščių ir Betygalos bažnyčioms

Neseniai vykusiame tarybos posėdyje, rajono politikai pritarė siūlymui skirti Betygalos Šv. Mikalojaus parapijai – 20 000 eurų, Nemakščių Švč. Trejybės parapijai – 4 567 eurus.

Galimai tai sutapimas, bet sausio pabaigoje, vasario pradžioje šiose miesteliuose vyko susitikimai su konservatorių meru Andriumi Bautroniu ir jo komanda. Beje, kad Betygalos Šv. Mikalojaus bažnyčioje meras „rėžė“ kalbą, informuoti buvome tą pačią dieną. Ne visiems mišias lankantiems rajono gyventojams patinka politikų noras save demonstruoti bažnyčioje.

Sutapimai?

Sausio 25 d. Nemakščių Švč. Trejybės parapija, vasario 2 d. Betygalos Šv. Mikalojaus parapija pateikė prašymus. Ir  prašom – vasario mėnesį tarybos posėdyje – jau skiriamos lėšos. Nereikėjo net laikytis galiojančios tvarkos, rašyti prašymą iki priimant biudžetą, laukti kol prašymą apsvarstys darbo grupė ir t.t…

Pagal savivaldybėje patvirtintas tvarkas, kreiptis dėl lėšų skyrimo religinėms bendruomenėms, reikia iki einamųjų metų spalio mėnesio. Savivaldybės atstovė Vaida Lastakauskietė į klausimą ar buvo skelbtas raginimas kreiptis į savivaldybę dėl lėšų skyrimo Kultūros paveldo išsaugojimo programos „Raseinių rajono bažnyčių dalinis finansavimas kultūros paveldo objektų išsaugojimui“ ir ar kreipėsi rajono parapijos, atsakė: 2022 m. rugsėjo 6 d. prašymą Raseinių rajono savivaldybės administracijai pateikė Raseinių stačiatikių Švč. Trejybės parapija. Parapijos prašyme įvardytas lėšų poreikis 15000 Raseinių Švč. Trejybės cerkvės bokšto stogo dangos keitimui ir bokšto remonto darbams atlikti.“

Darbo grupė nepritarė ir lėšų neskyrė.

O štai Betygalos parapija gautas lėšas skirs bažnyčios vartų remontui, kurie kažkodėl įvardinti „avariniais“, o Nemakščiai – pirks elektrinį varpą. Užteko tik paprasto prašymo ir pasikviesti konservatorių merą Andrių Bautronį su komanda į savo parapiją. Taip tvarkomi reikalai prieš rinkimus. Kultūros paveldo išsaugojimo programa gali tyliai palaukti kol nurims politinės aistros.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us