Raseinių naujienų portalas

KitaPolitikaRinkimai 2023

Unikalu, bet nekeista: Raseiniuose socdemai viešai agituoja už konservatorių kandidatą

Iš viešojoje erdvėje pasirodžiusios informacijos galima teigti, kad jau sudaryta nauja valdančioji koalicija, nors naujo šaukimo tarybos nariai dar nedavė priesaikos, neišrinktas rajono meras.

Vakar, tik nurimus rinkiminėms aistroms, Lietuvos socialdemokratų (LSDP) Raseinių skyriaus pirmininkas Matas Skamarakas socialiniame tinkle facebook dėkodamas už kiekvieną balsą parašė:

„Siekiant išvengti spekuliacijų kalbant apie antrąjį rinkimų turą, jaučiu pareigą viešai ir aiškiai informuoti apie tvirtą tiek mano asmeninę, tiek LSDP Raseinių skyriaus poziciją. Atsižvelgiant į rajono gyventojų parodytą pasitikėjimą, programinių nuostatų panašumus ir siekiant užtikrinti jose nurodytų svarbiausių darbų tęstinumą, reiškiame palaikymą TS-LKD Raseinių skyriaus kandidatui Andriui Bautroniui. Ideologiniai skirtumai kuria vietos diskusijai, bet daugeliu atvejų tai netrukdo dirbti kartu vardan mūsų rajono žmonių gerovės.“

Raseiniuose LSDP gavo 6 mandatus, Tėvynės sąjunga – krikščionys demokratai – 7.

Siekiant užsitikrinti stabilią valdančiąją daugumą, tikėtina kad prisijungti bus pasiūlyta Gintauto Mikolaičio į rajoną atvestai Lietuvos regionų partijai. Naujokai šiose rinkimuose pelnė 2 mandatus. Taip bus suformuota nauja valdančioji koalicija su 15 draugiškai rankas kilnojančiais tarybos nariais.

Neatmestina, kad prie valdančiųjų gali būti pasiūlyta jungtis ir Darbo partijos atstovams, kurie rinkimuose iškovojo du mandatus.

Socialdemokratų ir konservatorių junginys neturėtų stebinti rajono gyventojų. Ideologiniai šių partijų skirtumai, centrinės valdžios nuomonė – Raseinių politikams neįdomios.

Kalbama, kad šiuo metu jau vyksta intensyvios postų dalybos.

Antrajam ture dėl mero posto kovos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys, LR Seimo narys, dr.Arvydas Nekrošius ir Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas Andrius Bautronis.

Antrasis rinkimų turas vyks kovo 19 dieną.

10-ojo šaukimo tarybą prisieks balandžio mėnesį.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us