Raseinių naujienų portalas

KitaVerslas

Pradedama pardavinėti proginė moneta „Kartu su Ukraina“

Centriniam bankui kitą savaitę į apyvartą išleidžiant proginę 2 eurų monetą „Kartu su Ukraina“, ją nuo ketvirtadienio galima užsisakyti Lietuvos banko (LB) e. parduotuvėje monetos.lb.lt.

Moneta bs parduodama tiek numizmatinėje pakuotėje, tiek ritinėliais, pranešė LB. 

Už 14,52 euro įsigyjant monetą numizmatinėje pakuotėje bus galima 10 eurų prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Šios lėšos bus pervestos į Ukrainos nacionalinio banko sąskaitą humanitarinei pagalbai.

Užsisakydamas monetą iš anksto ar jos išleidimo dieną vienas pirkėjas galės nusipirkti ne daugiau kaip 2 vienetus ir ne daugiau kaip 5 ritinėlius. Nuo kovo 17 dienos monetos bus parduodamos be apribojimų. 

Proginės monetos nacionalinę pusę sukūrė dailininkė Eglė Žemaitė. Jos centre – stilizuota saulėgrąža, kurios žiedlapiai – tarsi žmonių siluetai, susikibę rankomis, apsikabinę, saugantys vienas kitą, įkūnijantys vienybę, palaikymą, buvimo kartu stiprybę.

Saulėgrąža meninėmis priemonėmis komponuojama tarsi kylanti saulė – naujos pradžios viltis, paukščiai – tai laisvė, viltis ir drąsa, tai tarsi žmonės, pakylantys virš aplinkybių, niekada nesitaikstantys su primesta valia. Kartu tai ir aliuzija į žmones, paaukojusius gyvybes, išskrendančias jų sielas.

Monetos bendroji pusė tokia pati, kaip apyvartinių 2 eurų monetų. 

Tai jau antroji Lietuvos banko išleista moneta, skirta Ukrainos kovai už laisvę. Pernai bankas išleido kolekcinę sidabro monetą, ją pardavus surinkta ir Ukrainai pervesta 346,3 tūkst. eurų.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us