Raseinių naujienų portalas

KitaPramogos

Vaikų stovyklų organizatoriams: Švietimo ministerija skelbia konkursą nemokamoms vasaros stovykloms rengti

Šią vasarą ukrainiečių ir lietuvių vaikai, kaip ir pernai, galės nemokamai atostogauti bendrose vasaros stovyklose. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skelbia konkursą vaikų vasaros stovyklų organizatoriams, kurie planuotų rengti tokias vaikų stovyklas. Finansavimas stovykloms bus skiriamas iš ministerijos asignavimų. 

Kaip ir pernai, šią vasarą vaikams bus organizuojamos dieninės stovyklos ar stovyklos su nakvyne. Siekiama, kad į jas būtų priimama po lygiai iš Ukrainos atvykusių ir Lietuvos vaikų..

Vienos stovyklos pamainos trukmė – ne trumpiau kaip 7 dienos. Vaikai stovyklose susipažins su Lietuvos ir Ukrainos šalimis, per įvairias neformaliojo švietimo veiklas ugdysis socialines emocines, pilietiškumo, kūrybiškumo kompetencijas.

Paraiškas konkursui organizuoti vaikų vasaros stovyklas gali pateikti švietimo teikėjai, registruoti Švietimo ir mokslo institucijų registre. Maksimali valstybės lėšų skiriama suma stovyklai rengti – 50 tūkst. eurų.

Prioritetai bus teikiami stovykloms, kurios programos trukmė vienam mokiniui bus ilgesnė nei 7 kalendorinės dienos, kurių visos ugdomosios veiklos vyksta už bendrojo ugdymo mokyklos teritorijos ribų, taip pat toms, į kurių programas įsitrauks žmonės, mokantys ukrainiečių kalbą ar nuo karo į Lietuvą pasitraukę ukrainiečių mokytojai, turintys darbo stovyklose patirties. Atrenkant finansuotinus projektus, bus atsižvelgiama į tai, ar pasitelkiami savanoriai, ar programoje dalyvauja mokiniai iš skirtingų savivaldybių, ar yra mokinių iš kaimo mokyklų, ar dalyvauja specialiųjų ugdymosi poreikių turintys mokiniai ir kt.

Norintieji organizuoti vasaros stovyklas ir gauti finansavimą dokumentus turi pateikti per 20 darbo dienų nuo konkurso paskelbimo datos ministerijos interneto svetainėje, t. y. iki balandžio 24 dienos imtinai. Dokumentai siunčiami el. paštu konkursas@lmnsc.lt vienu el. laišku pavadinimu „Konkursui“ ir vienoje PDF laikmenoje.

ŠMSM patvirtinus Vaikų vasaros stovyklų finansavimo ir organizavimo tvarkos aprašą, konkursą pavesta organizuoti ir vykdyti Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centrui. Informacija apie konkursą teikiama el. paštu konkursas@lmnsc.lt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us