Raseinių naujienų portalas

Pagrindinis dovanų tikslas – pradžiuginti artimą žmogų, pajusti, kad taip gerai jį pažįsti, jog išrinkai būtent tai, ko jam reikia. Deja, daugeliu atveju prašauname pro šalį. Norint, kad taip neatsitiktų, apie dovanas reikia pradėti galvoti gerokai prieš šventę, pasidomėti, kokie žmogaus pomėgiai, kas jam patinka. Jeigu abejojame dėl konkretaus daikto, gimtadieniui ar kitai progai geriausia dovanoti dovanų kuponą pagal žmogaus mėgstamą veiklą, pavyzdžiui, jei mėgsta skaityti – knygyno ar internetinės knygų parduotuvės kuponą, jei patinka megzti – tikrai pradžiugins siūlų parduotuvės kuponas, prisiekusiam žvejui patiktų žvejybos salono dovanų kuponas.

Moterys daugeliu atveju apsidžiaugtų tiesiog kvepalų ar kosmetikos dovanų kuponu, bet ne konkrečiais kvepalais ar veido kremu, nebent jas gerai pažįstate ir žinote, kokio konkretaus dalyko jos norėtų. Jaunimas, vietoj dovanai skirto daikto, ko gero, mieliau rinktųsi pramogas –  paaugliams galima dovanoti bilietus į kiną, o patiems mažiausiems patiks įvairūs žaislai ar nesudėtingos dėlionės. Lego konstruktoriai – visada puikus pasirinkimas, tačiau tai priklauso nuo jūsų dovanoms skirto biudžeto.

Gražiausioms metų šventėms kaip Vėlykos ar Kalėdos, dovanos taip pat būna skirtingos:

·     Kalėdos asocijuojasi su šiluma, jaukumu, todėl Kalėdų dovanos turėtų būti apgalvotos, išrinktos su meile arba pagamintos savo rankomis (įvairūs kepiniai, mezginiai, siuviniai, pačių rinktos ir džiovintos vaistinės arbatos, medžio dirbiniai), vaikams – išsvajoti žaislai.

·     Velykoms dažniausiai vaikams dovanojami saldumynai, šokoladiniai zuikiai, šokoladiniai kiaušiniai, marginti mediniai kiaušiniai. 

Įkurtuvėms geriausia dovana – smulki buitinė technika, namų tekstilė, indų komplektai, nelepūs kambariniai augalai arba dovanų kuponas įsigyti šiems daiktams, priklausomai nuo to, kaip gerai pažįstate naujakurius ir žinote jų poreikius.

Atskira dovanų kategorija – suvenyrai (puodeliai, dubenėliai, lėkštutės, pagalvėlės, rankšluostukai ir visa kita), galimi su užrašais ,, Mieliausiai mamai’’, ,,Geriausiam tėčiui’’ ar ,,Mylimiausiai močiutei’’. Visa tai galima rasti šalia įvairiausių statulėlių, stalinių ar sieninių, smėlio laikrodžių, paveikslų, gyvūnų ir žmonių figūrėlių, įvairių formų žvakių ir žvakidžių, taupyklių, vazų, padėkliukų ir stalo tekstilės. Kartais šie daiktai asocijuojasi su paskubomis paskutinę minutę perkamomis dovanomis, tačiau čia galima rasti ir stilingų, puikiai papildančių interjerą smulkmenų, tinkamų įvairioms progoms.

Dažnai geriausia dovana – dovanų kuponas, nes taip dovanojame žmogui pasirinkimo laisvę išsirinkti sau dovaną pačiam.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us