Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

Į Ukrainą iškeliavo trys akcijos metu įsigyti radarai, likusieji 13 – ruošiami

Rusijos karo Ukrainoje metinių proga vykusios labdaros akcijos metu surinkta 14 mln. eurų.

Trys akcijos „Radarom“ metu įsigyti radarai jau iškeliavo į Ukrainą, likusieji 13 pasiekė Lietuvą ir yra ruošiami transportavimui, pirmadienį pranešė organizacija „Mėlyna/Geltona“ („Blue/Yellow“).

„Pirmuosius radarus gavome dar kovo mėnesį, vėliau, atskirais etapais, mus pasiekė ir likusi siunta. Tris radarus esame išsiuntę į Ukrainą. Dabar, turėdami ir visus likusius, ruošiame juos gabenimui į Ukrainą. Judame geru tempu, atlikta didelė dalis darbo“, – pranešime cituojamas radarų pirkimu ir perdavimu Ukrainai besirūpinančios organizacijos vadovas Jonas Ohmanas.

J. Ohmanas kalbėdamas apie radarus pabrėžia, kad tai yra dideli, specialios paskirties įrenginiai, kuriuos nėra paprasta perduoti dėl dokumentacijos, leidimų, transporto derinimo.

12 įprastų stacionarių bei keturių mobilių radarų specialioms užduotims vykdyti įsigijimo ir siuntimo į Lietuvą procedūros užtruko apie mėnesį.

„Dėl mūsų pilietinės visuomenės aktyvumo padedant Ukrainai, Lietuva tarptautiniuose gynybos pramonės vandenyse, kur nardo gerokai rimtesni žaidėjai, jau spėjo užsitarnauti išskirtinį vardą. Todėl kai kuriais atvejais vien pasakius Lietuvos vardą tam tikri sraigtai pasisuka greičiau“, – pastebi J. Ohmanas.

Akcijos metu įsigytais radarais ukrainiečiai buvo mokomi naudotis kovą Kaune vykusiuose mokymuose.

Akcija „Radarom!“ vyko nuo sausio pabaigos iki vasario 24 dienos. Akcijoje dalyvavo nacionalinis transliuotojas LRT ir organizacijos „Blue/Yellow“, „Laisvės TV“, „1K fondas“ ir „Stiprūs kartu“. Rusijos karo Ukrainoje metinių proga vykusios labdaros akcijos metu surinkta 14 mln. eurų.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us