Raseinių naujienų portalas

KitaVerslas

Gyventojus, pamiršusius sumokėti gyventojų pajamų mokestį, pasieks VMI priminimai

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad šiandien pradeda siųsti priminimus gyventojams, deklaravusiems pajamas, tačiau laiku nesumokėjusiems deklaruoto mokėtino gyventojų pajamų mokesčio (GPM). Artimiausiomis dienomis priminimus gaus daugiau nei 55 tūkst. gyventojų, kurie yra nesumokėję daugiau nei 5 eurų GPM ir kitų mokesčių. Bendra nesumokėta suma siekia 39,4 mln. eurų. Priminimai gyventojus pasieks per Mano VMI, o nesinaudojančius e. paslaugomis kvietimai pasieks klasikiniu paštu. Primename, kad greičiausias būdas sužinoti mokesčio sumą ir iš karto sumokėti – prisijungus prie Mano VMI.

„Pamiršusiems laiku – iki gegužės 2 dienos – sumokėti gyventojų pajamų mokestį skaičiuojami delspinigiai, todėl raginame gyventojus kuo skubiau sumokėti, kad nesusikauptų reikšminga papildomai mokėtina suma“,- teigia Nepriemokų administravimo departamento direktorė Džiuginta Balčiūnienė, primindama, jog finansinių sunkumų turintys ir per nustatytą terminą sumokėti negalintys gyventojai turi galimybę mokėjimą išdėstyti dalimis – sudaryti mokestinės paskolos sutartį (MPS).

Mokestinės paskolos sutartis jau sudarė per 4 tūkst. finansinių sunkumų patiriančių gyventojų. Jų išdėstyta mokėtina suma siekia 5,5 mln. eurų.

VMI primena, kad sumokėti galima per Mano VMI, e. banko pavedimu, kitose mokėjimus priimančiose vietose. Mokant už kitą asmenį, svarbu nurodyti mokesčio mokėtojo vardą, pavardę, asmens kodą ir įmokos kodą (1441).

Jei gyventojas deklaracijas ir pranešimus gauna klasikiniu paštu, būtina pasitikrinti, ar teisingai deklaruota gyvenamoji vieta (miestas, gatvė, namo numeris, pašto kodas). Tai padaryti galima seniūnijoje ar per Elektroninius valdžios vartus. Tik tikslus adresas užtikrina laiku gaunamą informaciją.

Daugiau informacijos apie mokesčių mokėjimą ir mokestinių paskolų sutartis – www.vmi.lt > Domiuosi mokesčių ir baudų sumokėjimu, savo permokomis ir skolomis. Konsultacijos mokesčių klausimais teikiamos numeriu 1882 (+370 5 260 5060). Primename –apsilankymui VMI aptarnavimo padaliniuose būtina išankstinė registracija.

Išsamesnė informacija žiniasklaidai:

Laimonas Rimkus
Valstybinė mokesčių inspekcija
+370 618 59 59 6

laimonas.rimkus@vmi.lt

Papildoma statistika

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us