Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

Pagerbti rajono olimpiadų ir respublikinių konkursų laimėtojai ir jų mokytojai

Gegužės 19 d. Prezidento Jono Žemaičio gimnazijoje vyko tradicinis renginys „Kaip nubrėžti trajektoriją nuo žinių iki sėkmės“, kurį kasmet organizuoja Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba. Tai padėkos šventė rajono etapo olimpiadų ir respublikinių konkursų laimėtojams bei juos parengusiems mokytojams. Tradiciniame renginyje dalyvavo 9-12 klasių rajono etapo olimpiadų 76 laimėtojai ir 99 mokytojai, kurie parengė 3-12 klasių olimpiadų laimėtojus.

 Šauniuosius abiturientus, jų mokytojus ir tėvelius sveikino Raseinių rajono savivaldybės meras Arvydas Nekrošius, tarybos nariai Andrius Bautronis ir Vakarė Stanaitytė, Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Modesta Lukoševičienė, Švietimo pagalbos tarnybos direktorė Reda Kunickienė.

  „Susirinkęs gausus būrys dalyvių rodo, kad šiandien turime kuo didžiuotis ir džiaugtis. Šią ypatingą dieną, pagerbsime pačius geriausius mokinius bei mokytojus. Jūs esate šaunuoliai, kad ne tik atsispiriate įvairioms šiandieninėms pagundoms, bet ir skiriate savo laiką mokymuisi, tikslų siekimui bei jų įgyvendinimui. Na, o mokytojams visos Savivaldybės administracijos vardu dėkoju už nuoširdų, valandų neskaičiuojantį mokinių ruošimą olimpiadoms, respublikiniams konkursams ir kiekvienai dienai mokykloje, Jūs prisidedate prie mūsų ateities kūrimo.“ – tardamas sveikinimo žodį sakė meras A. Nekrošius.

Šiais mokslo metais Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba organizavo 22 dalykines olimpiadas ir 5 respublikinių konkursų rajono etapus.

Į rajoninį olimpiadų/konkursų etapą iš mokyklų buvo atrinkta dalyvauti  511 mokinių, iš jų 145 laimėjo prizines vietas. Net 39 mokiniai atstovavo rajonui respublikos etape, iš kurių 9 laimėjo respublikoje prizines vietas.

Specialiomis mero padėkomis apdovanoti mokiniai, kurie keturiose ir net penkiose  olimpiadose  yra rajono etapo prizinių vietų laimėtojai:

  • Gabija Kvietkutė, Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos 2 gimnazijos klasės mokinė (5 prizinės vietos).
  • Arminas Barauskas, Raseinių Šaltinio progimnazijos 7 klasės mokinys (4 prizinės vietos).
  • Klaudija Petrauskaitė, Raseinių r. Ariogalos gimnazijos 4 gimnazijos klasės mokinė (4 prizinės vietos).
  • Vytenis Bartusevičius, Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos 2 gimnazijos klasės mokinys (4 prizinės vietos).
  • Evelina Dubauskaitė, Raseinių r. Ariogalos gimnazijos 3 gimnazijos klasės mokinė, Raseinių meno mokyklos mokinė (4 prizinės vietos).

Savo sėkmės istorija ir įžvalgomis pasidalino Vytautas Puidokas, naujosios kartos Lietuvos režisierius, prodiuseris, menininkas, 2020 metų „Sidabrinės gervės“  nominantas  už  dokumentinį  filmą  „El Padre Medico“,   Raseinių  Šaltinio  vidurinės  mokyklos  absolventas.

Muzikinį  sveikinimą  dovanojo  Evelina  Dubauskaitė, Raseinių r. Ariogalos gimnazijos mokinė, dainuojamosios poezijos   konkurso  laureatė (vadovė – E. Budrienė),  ir  Prezidento  Jono  Žemaičio  gimnazijos  vokalinis  instrumentinis  ansamblis (vadovė – J. Čiuprovienė).

www.raseiniai.lt informacija

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us