Raseinių naujienų portalas

NaujienosPolitika

Projektą dėl pirmalaikių rinkimų ketinama parengti per kelias savaites 

Seime projektą dėl pirmalaikių parlamento rinkimų planuojama registruoti per artimiausias savaites, o balsuoti dėl jo – iki sesijos pabaigos, sako valdančiųjų konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Greičiausiai kvietimas išeis jau šiandien frakcijoms rinktis ir tartis dėl kitų žingsnių. (…) Manytume, kad pats nutarimo projektas gali būti registruotas labai greitai, turbūt kalbame apie savaičių klausimą“, – žurnalistams Briuselyje pirmadienį sakė užsienio reikalų ministras.

„Balsavimas turėtų vykti ne vėliau kaip sesijos pabaiga“, – pridūrė jis.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas praėjusią savaitę pasiūlė inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą, siekiant spręsti dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų kilusią politinę krizę. 

Jei ši iniciatyva nesulauktų palaikymo, premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė, kad įteiks prašymą atsistatydinti iš pareigų.

„Premjerė taip pasakė ir aš ją palaikau“, – sakė G. Landsbergis.

Konservatorių prezidiumas sukviestas po to, kai švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė premjerei įteikė atsistatydinimo pareiškimą, visuomenėje kilus abejonėms dėl 2019–2020 metais jos, kaip Kauno miesto savivaldybės tarybos narės, panaudotų 13,8 tūkst. eurų skaidrumo.

I. Šimonytė dar nėra atsakiusi, ar tenkins šį pareiškimą. Iki šiol Vyriausybės vadovė keliskart pakartojo pasitikinti ministre.

Prezidentas Gitanas Nausėda savo ruožtu ragina trauktis iš pareigų tris ministrus – be švietimo ministrės, dar kultūros ir finansų ministrus, nes jie taip pat būdami Kauno tarybos nariai naudojo lėšas, kurių dabar negali pagrįsti.

Kauno miesto savivaldybės tarybos reglamentas nereikalauja iš politikų pateikti čekius, kam konkrečiai jie išleido avansu skiriamas išmokas.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us