Raseinių naujienų portalas

KitaSveikata

Ariogaloje išsilieję naftos produktai pasiekė Dubysos upę

„Po intensyvaus lietaus teršalai yra pasiekę Dubysos upę. Kadangi pralaužė užtvaras, didelis srautas vandens buvo (…). Kol kas viskas kontroliuojama, bet, deja teršalai pateko į upę“, – BNS pirmadienį sakė A. Nekrošius.

Pasak jo, pirmadienį darbą pradėjo už teršalų utilizavimą atsakingos įmonės, tačiau teigė šiuo metu negalintis pasakyti, kokie pajėgumai dirba.

Dėl incidento Raseinių rajono savivaldybė penktadienį paskelbė ekstremalią situaciją, meras tvirtino nežinantis, kada ji bus atšaukta.

„Preliminariai galiu pasakyti, kad pats savininkas neneigia maždaug dviejų šimtų litrų, bet realiai ten turbūt daugiau“, – kalbėdamas apie išsiliejusį teršalų kiekį sakė meras.

Ekologinė nelaimė nutiko į gruntą patekus iš vienos sugedusios talpyklos išsiliejus kurui. Ši talpykla buvo privačiame sklype.

Meras anksčiau teigė, jog apie pastebėtą taršą Dubysoje praėjusią savaitę pranešė gyventojai. Galop tarnybos rado ir taršos šaltinį – tikėtina, kad išsiliejęs kuras į upę pateko po to, kai prasisunkęs žeme pasiekė paviršinius vandenis.

Tuomet jis teigė, kad užterštą gruntą sklypo savininkas turės sutvarkyti savo lėšomis.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us