Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

Automagistralėje, Raseinių rajone, į kelią išbėgo laukinis žvėris

Šiandien, Raseinių rajone, netoli degalinės prie automagistralės, Kauno link, į kelią išbėgo laukinis žvėris. Apie nukentėjusius asmenis informacijos nėra.

Šiuo metu laukiniai gyvūnai aktyviai migruoja ir neretai jie kerta važiuojamąją kelio dalį. Ankstyvą rytą arba vėlyvą vakarą vairuotojams, važiuojantiems miškingu keliu, reikia būti itin atidiems, mat į kelią išbėgęs gyvūnas gali sukelti didžiulę nelaimę. Automobilio ir stambaus gyvūno susidūrimas gali būti mirtinas ne tik laukiam žvėriui.

Gyvūnai eina ten, kur veda instinktas

„Gyvūnų migracija pavasarį ir rudenį yra labai natūralus procesas. Reikia suprasti, kad gyvūnai eina savo keliais, kuriuos kerta žmonių nutiesti keliai. Taigi, žmogaus nutiestas kelias yra kliūtis gyvūnui, kuris jį turi įveikti vedamas instinkto. Tai jis ir eina, migruoja savo keliais, gyvūnų keliais“, – paaiškino Raseinių medžiotojų ir žvejų draugijos medžioklės žinovas Tomas Gružas.

Didžiausias pavojus – ryte ir vakare

„Dažniausiai gyvūnai kelius kerta tekant ar leidžiantis saulei: anksti ryte ir vėlai vakare. Tačiau nereikia manyti, kad susidūrimas su gyvūnu negalimas dienos metu. Niekas negali pasakyti, kada ir kurioje vietoje žvėrys kirs važiuojamąją kelio dalį. Paprastai gyvūnų keliai būna pažymėti specialiais kelio ženklais, tad vairuotojai turi atkreipti dėmesį ir laikytis saugaus greičio, kad spėtų pamatyti gyvūną ir laiku sustabdyti transporto priemonę“, – aiškino T. Gružas.

Gyvūnų įpročiai, kuriuos reikėtų žinoti.

Pasak pašnekovo, vairuotojams reiktų atminti, kad laukiniai žvėrys dažniai eina grupėmis, tad jei pamatėte vieną gyvūną, atminkite, kad jų į kelią gali išbėgti ir daugiau. Ši taisyklė taikoma elniams, briedžiams, stirnoms, šernams. Žvėrys bėga kartu vedami bandos jausmo.

 „Vienintelis būdas apsisaugoti – būti labai atidiems: stebėti ženklus, kurie informuoja apie gyvūnus kelyje ir pasirinkti saugų greitį.  Kaip minėjau, ypač atidiems reikia būti temstant ar švintant, tamsiuoju paros metu“, – patirtimi dalinasi Raseinių MŽD medžioklės žinovas T. Gružas.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us