Raseinių naujienų portalas

Šiluvos šventovė

Fotografijų paroda Šiluvoje „Vyrų žygis 100 km/parą“

 Šiluvos piligrimų centre spalio – lapkričio mėnesį atverta Vaido Vidugirio fotografijų paroda „Vyrų žygis 100 km/parą“. Diskusiją apie parodą su autoriumi įvyks spalio 13 d. 14 val. piligrimų centre.

Ši foto paroda – vyrų žygio pėsčiomis Kaunas – Šiluva per parą, vykusio 2022 metais, aidas. Tai – bandymas pažvelgti į labai daug skirtingų aspektų apimančią kelionę. 

Tik viena para, o joje telpa labai daug: iššūkis, ryžtas, stiprios intencijos, savęs išbandymas, nuoširdi malda, fizinis nuovargis, skausmas, pokalbiai, bendrystė, kažko svarbaus suvokimas, pergalė prieš save, vyrų patirtis ir jaunuolių energija, sutikti žmonės, kiekvienas savaip paliečiantys sielą.    Kai kuriems vyrams tai – kasmetinis žygis, kai kuriems – iniciacija į vyrus, tėvo ir sūnaus santykis, kai kuriems – draugų palaikymas, kai kuriems – svajonės išsipildymas, įveikiant fizinius barjerus, kai kuriems – pilnatvė ar vienatvė, savęs pažinimas, ar bendrystė su Dievu. 

        Lietus, saulė, vėjas, dviguba vaivorykštė, debesų pilys – gamtos reiškiniai, lydėję per vieną kelionę. 

Viena para kelionės su pasikeičiant nešamu kryžiumi, vos valanda ar dviem miegui ir švč. Mergelės Marijos užtarimu savo kartu su kryžiumi nešamiems maldavimams. Pagaliau – nuostabi bendrystė prie draugo paruošto stalo ir šv. Mišios Šiluvos koplyčioje.

    Žygio metu vyrai meldėsi už Ukrainą bei kiekvienas savomis intencijomis. Pasak kai kurių, stipri intencija buvo vienas iš faktorių, kas padėjo įveikti save ir pabaigti Šiluvoje tik prieš parą Kauno senamiestyje šv. Mišiomis ir vyskupo palaiminimu pradėtą kelionę, įveikus 100 kilometrų  pėsčiomis. 

Mokytojas Gintaras Povilonis sugebėjo sudominti ir įskiepyti meilę fotografijai, išmokė vertinti fiksuotos akimirkos nepakartojamumą. 

Iki šiol aktualūs mokytojo žodžiai: „geras kadras yra ne tas kuris yra tiesiog gražus, bet tas kuris jaudina visuomenę.“

Parodos autorius yra dėkingas visiems savo mokytojams ir patarėjams, kurie per pastaruosius keletą metų padėjo susipažinti su naujomis technologijomis ir galimybėmis foto pasaulyje.

Naujos patirtys įkvepia ieškoti ir tęsti draugystę su fotografija, skatina norą dalintis su visuomene savo pasaulio matymo kampu.

Parodos vieta: VšĮ Šiluvos piligrimų centras. M. Jurgaičio a. 17A, Šiluva

Parodos laikas: spalio – lapkričio mėn.

Susitikimas su autoriumi: spalio 13 d. 14 val. Šiluvos piligrimų centre.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us