Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Melagingų pranešimų dėl sprogmenų nebefiksuojama, ataka bent kol kas liovėsi

Melagingų pranešimų dėl įstaigose neva padėtų sprogmenų nebefiksuojama, patirta kibernetinė ataka bent jau kol kas liovėsi, sako Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) vadovas Vilmantas Vitkauskas.

„Šiandien nesulaukta nė vieno pranešimo ir grasinimų nėra. Neturime ir jokios informacijos, kad būtų kreiptasi į policiją dėl konsultacijų“, – LRT ketvirtadienį sakė centro vadovas.

„Galime preziumuoti, kad ataka, bent jau šitame momente, yra liovusis“, – pridūrė jus.

Nuo praėjusio penktadienio iki šios savaitės vidurio Lietuvos įstaigos gavo tūkstančius elektroninių laiškų su netikrais grasinimais apie neva padėtus sprogmenis mokyklose, vaikų darželiuose, savivaldybių pastatuose, tokie pranešimai pasipylė ir Latvijoje bei Estijoje.

Vidaus reikalų ministerija teigia, kad tai yra regioninio lygio kibernetinė ataka. NKVC atakas sieja su Rusija.

„Braižas – ir ta pati organizacija, šiek tiek istorinių patirčių iš kitų valstybių – leidžia sieti su Rusijos grupuotėmis. Konkrečių atribucijų dar pateikti negalime, vyksta tyrimas“, – sakė V. Vitkauskas.

Jis pabrėžė, kad ateityje tokios atakos gali pasikartoti, todėl „budrumas turi išlikti“.

Pareigūnai ir politikai įspėja, kad melagingais pranešimais apie sprogmenis siekiama destabilizuoti situaciją, kelti paniką ir apkrauti institucijas darbu.

Policija prašo laikytis jos ir NKVC rekomendacijų, įstaigų prašoma konsultuotis su pareigūnais ne bendruoju pagalbos, o specialiu telefonu 8 700 60 000.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us