Raseinių naujienų portalas

KitaVerslas

Naudingi žinoti dalykai apie būsto paskolas

Nuosavo būsto įsigijimas yra daugumos žmonių svajonė ir vienas iš gyvenimo tikslų. Tačiau tai įgyvendinti vien savo lėšomis dažniausiai yra pernelyg sudėtinga. Laimei, situaciją palengvina kreditorių teikiamos būsto paskolos. Žinoma, norint gauti reikalingą sumą, svarbu atitikti kai kuriuos reikalavimus. Be to, įprastai visas procesas užtrunka – reikia surinkti tam tikrus dokumentus, atlikti turto vertinimą ir panašiai. Visgi, būsto paskolos yra aktualios išties daugeliui asmenų. Taigi, šį kartą aptarsime svarbiausius dalykus, kuriuos žinoti reikėtų kiekvienam. 

Svarbiausi reikalavimai

Jeigu svarstote apie būsto paskolą, reikėtų žinoti, kad norėdamas ją gauti kiekvienas asmuo turi atitikti kelis esminius reikalavimus. Vienas iš jų – tai nuolatinės pajamos. Nuo šių dydžio taip pat priklauso didžiausias galimas paskolos kiekis. Dažniausiai kredito davėjai atsižvelgia į tai, kiek laiko dirbate toje pačioje vietoje. Svarbu, kad toks laikotarpis būtų ne trumpesnis nei 6 mėnesiai. Dar vienas aspektas, į kurį atsižvelgiama svarstant Jūsų paraišką – tai kredito istorija. Taigi svarbu, kad visas sąskaitas apmokėtumėte laiku ir neturėtumėte įsiskolinimų. Be to, norint gauti būsto paskolą, reikėtų atsižvelgti į tai, ar turimi finansiniai įsipareigojimai neviršija 40% mėnesinių pajamų. Kita vertus, svarbu nepamiršti dar vieno esminio reikalavimo. Tai – pradinis įnašas. Įprastai prašoma padengti bent 15% turto vertės. Taigi, nepamirškite, jog prieš imdami paskolą turėsite šiek tiek pataupyti. 

Reikalingi dokumentai

Norint gauti būsto paskolą, rekomenduojama iš anksto pasiruošti visus reikalingus dokumentus. Pirmiausiai turėsite užpildyti paraišką. Joje pateiksite esminę informaciją, pavyzdžiui, mėnesio pajamas, norimą pasiskolinti sumą ir laikotarpį, palūkanų rūšį. Žinoma, taip pat svarbu turėti galiojantį asmens tapatybės dokumentą. Be to, atsižvelgiant į tai, kur dirbate, gali prireikti įrodymo apie gaunamas pajamas. Įprastai paraišką teikiantys asmenys taip pat turi pasirūpinti nekilnojamojo turto vertinimu. Tuo tarpu, planuojantiems nuosavo būsto statybas, gali prireikti įvairių papildomų dokumentų, pavyzdžiui, leidimų arba žemės įsigijimo įrodymų. 

Ką svarbiausia įvertinti?

Pirmiausiai reikėtų gerai apsvarstyti tai, kiek pinigų galite pasiskolinti. Niekuomet nerekomenduojama imti maksimalios kredito davėjo siūlomos sumos. Tai gali pernelyg apsunkinti Jūsų kasdienybę ir finansinę padėtį. Be to, nepamirškite įvertinti nenumatytų aplinkybių. Ką darytumėte tokiu atveju, jeigu negalėtumėte grąžinti paskolos? Rekomenduojama atidžiai skaityti pasirašomą sutartį. Ar kredito davėjas, nutikus nelaimei, sutiktų atidėti grąžinimo laikotarpį? Jeigu taip, tai kuriam laikui? Žinoma, gali atrodyti, kad visuomet gyvensite ganėtinai stabiliai. Tačiau gyvenime pasitaiko įvairių nenumatytų situacijų, pavyzdžiui, ligos ar sumažėjusios pajamos. Taigi, svarbu įvertinti, ką darytumėte tokiu atveju. Žinoma, nepamirškite pasidomėti palūkanų ypatumais. Be to, rekomenduojama palyginti skirtingus kredito davėjus ir jų siūlomas sąlygas. Tai padės išsirinkti geriausią variantą.

Paskola būsto remontui

Paskola remontui – tai greitas ir patogus sprendimas, norint įgyvendinti savo namų viziją. Įprastai ši teikiama tiek išorinei, tiek vidinei renovacijai bei baldams. Norint gauti tokią paskolą, dažniausiai nereikia jokio įnašo ar užstato. Taigi, tai išties palengvina daugumos asmenų kasdienybę. Nemaža dalis kredito davėjų siūlo sumas iki 30 000 eurų. Žinoma, svarbu įvertinti visas Jus supančias aplinkybes ir pasirinkti palankiausias sąlygas. Paskolą būsto remontui gali gauti visi pilnamečiai Lietuvos Respublikos piliečiai, oficialiai dirbantys gimtinėje. Be to, svarbu turėti gerą kredito istoriją ir atsižvelgti į tai, jog finansiniai įsipareigojimai neviršytų 40% mėnesinių pajamų. Taigi, jeigu svarstote apie būsto remontą, tačiau neturite tam pinigų – galite apsvarstyti paskolos ėmimą.

Užsk.:2023/10/26

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us