Raseinių naujienų portalas

NaujienosVerslas

Renginyje „Verslo žybsnis 2023“ pagerbti Raseinių krašto verslininkai

Lapkričio 10-ąją, Verslo dieną, surengtas iškilmingas renginys „Verslo žybsnis 2023“. Jo metu kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“ buvo pagerbti ir apdovanoti verslo atstovai už pasiekimus ir nuopelnus Raseinių kraštui. Šiemet Raseinių rajono savivaldybė kartu su partneriais įsteigė šešias nominacijas ir tris mero padėkos raštus, kurie buvo įteikti verslo atstovams.

Tardamas sveikinimo žodį Raseinių rajono savivaldybės meras Arvydas Nekrošius dėkojo visiems mūsų krašto verslininkams, kurie nepaisant įvairiausių kliūčių, nuolat stengiasi augti, ieškoti naujų rinkų ir savo darbo rezultatais dalintis su Raseinių rajono gyventojais. Prie sveikinimų verslo atstovams taip pat prisidėjo LR Seimo narys Matas Skamarakas, Savivaldybės administracijos direktorius Kęstutis Užemeckas, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Verslo bendruomenės skyriaus vadovė Vera Mileikienė ir šios organizacijos steigiamo naujo filialo Raseiniuose koordinatorė Vaida Gruzdžiūnienė.

Pirmasis apdovanojimas „Metų mecenatas“ įteiktas UAB „Raskafas“ – devynioliktus metus Raseinių krašte gyvuojančiai įmonei, kuri specializuojasi yra galvijų supirkimas ir pardavimas. Įmonė sėkmingai vykdo eksportą į Europos Sąjungos šalis ir išsiskiria savo įnašu į vietos bendruomenę – finansiškai prisideda prie bendruomenių renginių ir iniciatyvų. UAB „Raskafas“ yra pavyzdys, kaip verslo sėkmė ir socialinė atsakomybė gali puikiai derėti kartu.

Antrasis apdovanojimas „Metų šeimos verslas“ įteiktas Liatuko šeimai. Daugiau nei prieš trisdešimt metų Stasys Liatukas nusprendė pradėti savo verslą. Vyras buvo įkūręs buitinių prekių parduotuvę, ritualinių paslaugų biurą, teikė maitinimo paslaugas. Jo vaikai, matydami verslumo pavyzdį, taip pat pasirinko verslininkų kelią. Sūnus Aretas pradėjo maisto prekių parduotuvių verslą. Šiandien įmonė jau gyvuoja daugiau nei tris dešimtmečius, o Stasio dukrai Karolinai Marijai prieš vienuolika metų kilo mintis atidaryti Viduklės koldūninę, kuri garsėja rankų darbo koldūnais, gaminamais pagal senąjį koldūnų receptą, turintį kulinarijos paveldo fondo sertifikatą. Ši šeimos verslo istorija atspindi ne tik ilgalaikę verslo sėkmę, bet ir šeimos sugebėjimą prisitaikyti bei plėtoti savo veiklą skirtingose srityse.

Kitas, ne mažiau reikšmingas apdovanojimas „Metų verslo startas“ įteiktas Milašaičių kaime įkurtam  gyvūnų viešbučiui „Deikas“, kuriame gerovė ir saugumas augintiniams yra pagrindinės vertybės. Anot viešbučio įkūrėjos Deimantės Kašinskienės, svajonė įkurti viešbutį nebuvo spontaniška, šią idėją brandino penkiolika metų. Spalį gyvūnų viešbutis atšventė tik pirmąjį savo veiklos gimtadienį, tačiau šis viešbutis jau yra vertinamas gyvūnų šeimininkų.

Ketvirtasis apdovanojimas „Metų socialinio verslo iniciatyva“ įteiktas Danguolei Tomak, kuri nuo Rusijos karinės invazijos į Ukrainą pradžios, nebijodama iššūkių, ėmėsi iniciatyvos užtikrinti karo pabėgėlių apgyvendinimą ir teikti būtinąją pagalbą. Vėliau, pasitelkdama savo ryžtą ir pastangas, Danguolė padėjo į Raseinių rajoną atvykusioms moterims iš Ukrainos sukurti verslą Žaiginio miestelyje. Ukrainietės pradėjo prekybą įvairiais šaldytais gaminiais, desertais – taip joms buvo suteikta galimybė kurti savo įprastą gyvenimą.

Kitas apdovanojimas, „Metų turizmo verslas“ įteiktas švenčių, seminarų ir poilsio centrui „Kirkšnovė”, kuris įkurtas Dubysos regioniniame parke, vaizdingame žalumoje paskendusiame slėnyje, išsiskiriančiame gamtos įvairove. Jame teikiamos įvairios pramogos, apgyvendinimo paslaugos, organizuojamos vestuvės ir pobūviai, o šio seminarų ir poilsio centro pagrindinės vertybės: rūpestingumas, paslaugumas, nuoširdumas, pagarba ir gamtos puoselėjimas, o svarbiausia – laimingi klientai.

Šeštasis apdovanojimas „Metų smulkaus verslo vienytoja“ įteiktas Redai Banienei ir IĮ „Gėlių kampelis“. Reda Banienė yra ilgametė smulkiųjų verslininkų asociacijos narė, puoselėjanti savo verslą Raseiniuose jau daugiau nei 20 metų. Atsakomybė ir rizika – vieni pagrindinių aspektų moters verslo praktikoje. Ji nuolat stengiasi pateikti geriausias gėlių kompozicijų idėjas, taip įgyjant klientų pasitikėjimą. Tai pavyzdys, kaip ilgametė patirtis gėlių versle gali padėti sukurti nepakartojamą verslą su šeimos parama.

Renginio metu taip pat įteiktos Savivaldybės mero padėkos UAB „Brosta“ už Raseinių miesto gražinimą, rekonstruojant senąjį Raseinių kino teatrą „Žemaitis“, UAB „Yukon Advanced Optics Worldwide“ už svarią finansinę paramą Raseiniuose praėjusią vasarą organizuotai stovyklai ir jos vaikams iš Ukrainos bei UAB „Norvelita“ už daugiausia sukurtų naujų darbo vietų Raseinių rajone.

Šio renginio metu ne tik buvo pagerbti ir apdovanoti Raseinių krašto verslo atstovai, bet ir įgyvendinta kilni misija – aukojamos lėšos mamos ir vaiko kambario įrengimui Raseinių ligoninėje. Tai buvo galima padaryti aukojant norimą sumą į aukų dėžutę arba dalyvaujant meno kūrinių aukcione. Iš viso surinkta 1 930 Eur. 

Renginio metu skambėjo unikalaus, subtilaus ir išskirtinio Klaipėdos Brass kvinteto (vad. Sigitas Petrulis) muzikiniai kūriniai.

Informaciją paruošė:

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us