Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Bus tikrinama Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistema, kauks sirenos

Šalyje ketvirtadienį bus tikrinama Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistema.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad gyventojai nuo 11.52 val. tris minutes girdės sirenų gausmą. Sirenoms nustojus kaukti, 11.55 val., per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją bei per regionines ir vietines radijo stotis bus skelbiama informacija ir rekomendacijos.

Taip pat gyventojams bus išsiųsti trumpieji perspėjimo pranešimai į mobiliuosius telefonus apie sistemos patikrinimą, jie bus siunčiami iki 12 valandos.

Departamentas atkreipia dėmesį, kad šie pranešimai siunčiami visiems mobiliojo ryšio vartotojams, tačiau juos priims tik tie telefonai, kuriuose yra nustatyta perspėjimo pranešimų priėmimo funkcija. Daugiau informacijos, kaip nusistatyti telefonus, pateikiama Lietuvos pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms interneto svetainėje lt72.lt.

Pabrėžiama, kad išgirdę sirenas gyventojai privalo nedelsdami įsijungti radiją ar televiziją ir išklausyti skelbiamą informaciją bei elgtis pagal pateiktas rekomendacijas.

Perspėjimo sirenų išdėstymo žemėlapis skelbiamas Lietuvos pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms interneto svetainėje adresu lt72.lt 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us