Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Teismas toliau nagrinės K. Bartoševičiaus bylą, jis duos parodymus

Panevėžio apygardos teismas trečiadienį toliau nagrinės seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius kaltinamo buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus bylą, jis duos parodymus.

K. Bartoševičius yra kaltinamas dėl 10 nusikalstamų veikų padarymo: dvi veikos – dėl seksualinio prievartavimo, padaryto mažamečio bei nepilnamečio asmens atžvilgiu, keturios – dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo bei dar keturios – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Pats K. Bartoševičius savo kaltės nepripažįsta. 

Pernai gruodžio pabaigoje posėdis neįvyko dėl teisėjo ligos, o lapkričio pabaigoje vykusio posėdžio metu teismas priėmė dar du nukentėjusiųjų atstovų civilinius ieškinius. Iš viso jų yra trys.

K. Bartoševičiui galioja anksčiau skirtos kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždraudžiant bendrauti su nurodytais asmenimis, ir dokumentų paėmimas. Jam taikomas ir laikinas apribojimas naudotis banke turimais pinigais.

Prokuratūra jo bylą teismui perdavė pernai liepos pabaigoje. Jos nagrinėjimas vyksta uždarų posėdžių metu, siekiant apsaugoti nukentėjusius nepilnamečius, neatskleisti jų tapatybių.

Baudžiamasis kodeksas už seksualinį prievartavimą numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 15 metų, už jaunesnių kaip 16 metų asmenų tvirkinamuosius veiksmus – laisvės atėmimą iki penkerių metų, dėl sveikatos sutrikdymo numatytos švelnesnės bausmės.

K. Bartoševičius nusikaltimus, įtariama, įvykdė būdamas Seimo nariu. Naujienų portalas „Delfi“ skelbė, kad įtariama, jog K. Bartoševičius tvirkino berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ auklėtinius.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo nepilnamečių ir mažamečių seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prokuratūra atliko nuo pernai lapkričio. Įtarimai K. Bartoševičiui pateiktį pernai vasarį, Seimo nario mandato jis atsisakė kiek anksčiau, 2023-ųjų sausio pabaigoje.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us