Raseinių naujienų portalas

Sportas

Permainingas finalas baigėsi ,,Julisos“ komandos triumfu

Kovo 16 d. vyko atvirų Raseinių r. krepšinio pirmenybių finalinis etapas, po kurio paaiškėjo šio sezono čempionai ir prizininkai. Kovoje dėl 3 vietos susitiko Verpenos ,,Drangė“ ir Raseinių KKSC komandos. Abi ekipos didesnį dėmesį skyrė puolimui, o ne gynybai, o jame pranašesni buvo ,,Drangės“ krepšininkai, kurie į varžovų krepšį sumetė 104 taškus ir praleidę 80 laimėjo rungtynes prieš blankiai rungtyniavusius jaunuosius krepšininkus. Nugalėtojų komandoje puikias žaidė trigubą dublį surinkęs Dainius Demikis, jis pelnė 28 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Pralaimėjusių ekipoje 24 taškus surinko Dominykas Saudargas, Augustinas Bražas – 18.

SK JULISA ekipa – šių metų atvirų Raseinių r. krepšinio pirmenybių čempionai

Kaip ir buvo galima tikėtis finale susitikusios ,,Danspin“ ir ,,Julisa“ komandos kūrė kupinas įtampos rungtynes. Pirmasis ketvirtis prasidėjo taikliu Gvido Kačiušio tolimu metimu, bet į tai ,,Julisos“ komanda atsakė 11 pelnytų taškų paeiliui (3:11) ir privertė varžovus prašyti ankstyvos minutės pertraukėlės. Po jos ,,Danspin“ komanda ėmė rungtyniauti užtikrinčiau ir greitai aptirpdė turėtą deficitą. Antrajame kėlinyje dažnai keitėsi pirmaujanti komanda, tačiau ketvirčio pabaigoje ,,Julisos“ ekipa surengė dar vieną spurtą 0:11 ir į didžiąją pertrauką išėjo pirmaudama 43:49. Trečiajame kėlinyje ,,Julisos“ krepšininkai sėkmingu žaidimu didino atotrūkį ir įpusėjus jam pirmavo 14 taškų persvara 56:70. Tačiau tuomet reguliariojo sezono nugalėtoja ,,Danspin“ komanda ėmė demonstruoti kovotojų charakterį ir per likusį ketvirčio laiką, sužaidusi puikią atkarpą 20:2, ne tik panaikino turėtą deficitą, bet ir įsiveržė į priekį 76:72. Likus iki rungtynių pabaigos 5 minutes ,,Danspin“ komanda pirmavo 7 taškais (84:77), tačiau ,,Julisos“ krepšininkai nesirengė pasiduoti ir sukaupę visas jėgas pradėjo pergalingą žygį. Varžovų metimai skriejo pro šalį, o Beno Ilevičiaus vedini ,,julisiečiai“ rungtynes baigė spurtu 0:16, Gvido Kačiušio galingas dėjimas užbaigė finalą, bet nugalėtojo tai nepakeitė. SK ,,Julisa“ ekipa laimėjo rungtynes 93:86 ir tapo atvirų Raseinių r. krepšinio pirmenybių čempionais. Finalinių rungtynių naudingiausiu žaidėju pripažintas B. Ilevičius pelnė 39 taškus, sugriebė 9 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Jam šiose rungtynėse puikiai talkino Andrius Šebelskis pelnęs 19 taškų. Pralaimėjusių gretose G. Kačiušis surinko 30 taškų.

Puikiai finale rungtyniavęs B. Ilevičius atsiėmė naudingiausio žaidėjo prizą

Komandos prizininkės buvo apdovanotos taurėmis ir medaliais. Individualius apdovanojimus gavo kiekvienos komandos lyderiai, jais pripažinti: G. Kačiušis (,,Danspin“), Tadas Baracevičius (,,Drangė“), B. Ilevičius (,,Julisa“), A. Bražas (Raseinių KKSC). Iki finalinių rungtynių daugiausiai naudingumo balų (30,4 per rungtynes) rinko ,,Julisos“ komandos žaidėjas Tomas Samalionis. Daug gražių rungtynių padovanojusios atviros Raseinių r. krepšinio pirmenybės baigėsi, tačiau krepšinio mėgėjų lauksime ir kituose Raseinių kūno kultūros ir sporto centro organizuojamuose renginiuose.

Tekstas: Raseinių kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotojo Dariaus Griciaus

Foto: Vytaliaus Judicko

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us