Raseinių naujienų portalas

Sportas

Raseiniškių triumfas Nostra.lt-RKL 3×3 krepšinio turnyre

Savaitgalį Utenoje vyko Nostra.lt-Regionų krepšinio lygos (RKL) B diviziono finalinis ketvertas, kurio metu buvo surengtas 3×3 krepšinio turnyras. Šiame turnyre įvairiose amžiaus grupėse galėjo rungtyniauti moksleiviai ir profesionalūs sportininkai. Raseinių ekipai atstovavo Gvidas Kačiušis, Darius Gricius, Simonas Andraitis ir Jonas Levickas. Šie vaikinai varžėsi profesionalų (RKL Elite) grupėje.

Grupių etape raseiniškiai kartą suklupo apmaudžiai po pratęsimo nusileisdami varžovams iš Vilniaus, tai lėmė, kad komanda liko antroje vietoje. Ketvirtfinalyje be didelės intrigos pavyko įveikti Biržų kraštui atstovavusius  krepšininkus 21:15. Pusfinalio susitikimas buvo vertas finalo. Iš RKL A divizione rungtyniaujančių Kupiškio ekipos žaidėjų sudaryta ekipa, kurios gretose žaidė ir raseiniškis Benas Ilevičius, grupių etape atrodė grėsmingai ir užtikrintai šlavė priešininkus nuo kelio. Susitikimo pradžioje varžovai diktavo sąlygas, tačiau raseiniškiai rado jėgų atsitiesti bei rungtynių pabaigoje perėmė iniciatyvą. Tačiau netrukus du tolimi kupiškiečių metimai išlygino rezultatą 20:20. Tuomet iniciatyvos ėmėsi S. Andraitis, jo prasiveržimas po krepšiu buvo sustabdytas pražanga, o taiklus metimas nuo baudų metimų linijos užtikrino pergalę (21:20) ir patekimą į turnyro finalą.

Finale raseiniškiai turėjo puikią progą atsirevanšuoti vaikinams iš Vilniaus, kuriems pralaimėjo grupių etape. Vilniečių ekipa ,,Laužom standartus“ sudaryta iš A divizione rungtyniaujančių ,,Rytas-MRU“ jaunųjų talentų šiame susitikime neturėjo daug šansų. Nuo pat rungtynių pradžios taikliais tolimais metimais prapliupo ir varžovus baudė D. Gricius ir S. Andraitis, o po krepšiu sunkiai sustabdomai žaidė G. Kačiušis ir J. Levickas. Tik rungtynių pabaigoje kiek apsnūdusi Raseinių ekipa leido varžovams priartėti 20:18, bet ir vėl S. Andraičio taiklus baudos metimas užbaigė rungtynes pergalingai (21:18), tad raseiniškiai tapo šio turnyro Utenoje nugalėtojais.

Raseinių kūno kultūros ir sporto cento direktoriaus pavaduotojo Dariaus Griciaus tekstas ir nuotraukos


 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us