Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Kas norėjo pasijuokti (uždirbti) iš vidukliškių ir Europos sąjungos?

Birželio pradžioje portalą raseiniunaujienos.lt pasiekė informacija, kad Viduklėje projektas „Viduklės miestelio bendruomeninės infrastruktūros gerinimas“, įgyvendinamas improvizuojant (pažeidžiant), projekte nustatytus reikalavimus. Techniniame projekte buvo įrašytas reikalavimas išardyti nesiauresnį kaip 50 cm pločio kelio ruožą ir įrengus naujus gatvės bortus atstatyti gatvės pagrindą ir asfalto dangą dviem sluoksniais. Į tai darbų atlikimo konkursą laimėjusi UAB „BROSTA“ pažvelgė su humoru. Kaip matosi darytose nuotraukose planuojama, ir jau buvo asfaltuojama tik 10-15 cm gabalėlis.



Pradėjus domėtis šia situacija, kelių dienų bėgyje darbai buvo sustabdyti. Projektą administruojanti VšĮ Centrinė projektų valdymo agentūra į klausimą apie galimus projekto pakeitimus, atsakė: „Jūsų siųstuose nuotraukose rangos darbų pabaiga numatyta birželio 18 dieną.“[…] Į klausimą, galbūt agentūra yra informuota apie projekto pakeitimus, specialistė patikino, kad projekto įgyvendinimo metu fiksuotas tik vienas papildomas susitarimas (2020 01 23), kuriuo įsigyti  papildomi darbai – įvažiavimų į gyventojų kiemus įrengimas. Šie darbai buvo būtini rangos sutarčiai užbaigti (pirminiame etape, vykdant darbus pastebėta projektuotojo UAB „Medstatyba” klaida, projektuotojo išvada, jog papildomi darbai būtini, fiksuota protokole), projekto vykdytojas CPVA pateikė visus reikalingus dokumentus tokių darbų įsigijimo pagrįstumui.

Buvo atsiųsti darbų kokybę tikrinantys inspektoriai

Išsiuntus klausimus ir nuotraukas, kuriuose užfiksuoti galimi pažeidimai Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie susisiekimo ministerijos, sureaguota tą pačią dieną, atsakymas atsiųstas raštu ir labai konkretus „Reaguodami į pateiktą informaciją, nusiųsime savo inspektorius įvertinti, kaip partneris laikosi suderinto techninio projekto.

Šiuo metu redakcija laukia papildomos informacijos iš Kelių direkcijos, ką užfiksavo inspektorius patikrinimo metu.

Visą darbų eigą turėjo prižiūrėti įmonė UAB „Inžinerinė vizija”. Į pateiktus klausimus, kaip vykdoma šio projekto įgyvendinimo kontrolė – įmonė neatsakė.

Mūsų žiniomis šiuo metu UAB „BROSTA“ jau suskubo taisyti savo vidukliškiams iškrėstą „pokštą“ (?).

Projektas įgyvendinti pradėtas prieš 2 m. Raseinių rajono savivaldybės administracijai pasirašius sutartį su VšĮ Centrine projektų valdymo agentūra.

Projekto biudžete nustatyta didžiausia galima projekto tinkamų finansuoti išlaidų suma – 891.515,23 Eur, iš jų Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos – 756.651,34 Eur, Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšos – 66.763,36 Eur, o 68.100,53 Eur projekto įgyvendinimui skirs Raseinių rajono savivaldybės administracija. Projekto įgyvendinimo trukmė 24 mėnesiai.

(bus daugiau)

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us