Raseinių naujienų portalas

LaisvalaikisNaujienos

Vyriausybė: prekybos centrai galės veikti, tačiau ne savaitgaliais

Prieš savaitę atšaukusi planus atidaryti visas parduotuves prekybos centruose, Vyriausybė trečiadienį iš esmės nutarė juos atverti, tačiau jie negalės veikti savaitrgaliais. 

Galutinį sprendimą Vyriausybė turėtų priimti ketvirtadienį.   

Pirmiausia būtų atnaujinta parduotuvių, veikiančių dideliuose prekybos centruose ir neturinčių įėjimo iš lauko, veikla, tačiau jie negalės veikti šeštadienį ir sekmadienį. Kiek vėliau galėtų pradėti veikti uždari turgaviečių paviljonai. 

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, prekybininkų veikla būtų atnaujinama palaipsniui. 

„Aišku, dėliojant nuosekliai, ne visos veiklos iš karto, bet pasavaičiui būtų leidžiama veikti visoms parduotuvėms, įskaitant parduotuves prekybos ar pramogų centruose ir prekybos vietoms, išskyrus esančioms turgavietėse. Vėliau būtų leidžiama veiklą vykdyti įskaitant ir turgavietes ir kitas viešos prekybos vietas“, – Vyriausybės pasitarime kalbėjo ministras. 

„Be abejo, kiekvieną sprendinį lydi numatyti ploto ribojimai arba kitokios sąlygos. Kiekvieną sprenidnį po to lydėtų operacijų vadovo atitinkami detalesni išaiškinimai ir reikalavimai ir susitarimai kokių sąlygų turime laikytis“, – pridūrė jis. 

Be to, pasak jo, Susisiekimo ministerija siūlo jūrų ir oro uostų keleivių išvykimo terminaluose leisti  veikti maitinimo įstaigoms, restoranams, kavinėms ir barams, nustatant apsaugos sąlygas. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us