Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Policija: incidentų per Vasario 16-osios renginius kol kas neužfiksuota

Incidentų per Vasario 16-osios renginius sostinėje kol kas neužfiksuota, tačiau prieš iškilmingą ceremoniją prie Prezidentūros pareigūnai „prevenciškai pabendravo“ su žmonėmis, į renginį atsinešusiais prieš šalies valdžią nukreiptus plakatus.

„Ne, kol kas jokių incidentų nebuvo“, – BNS teigė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Jo teigimu, su kai kuriais žmonėmis, atėjusiais į trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremoniją Daukanto aikštėje ir turėjusiais prieš šalies valdžią nukreiptus plakatus, pareigūnai pabendravo prevenciškai.

„Buvo su žmonėmis pabendrauta prevenciškai, paaiškinti teisės aktų reikalavimai, kad žmonės žinotų. Jie su tais pačiais plakatais toliau yra renginyje“, – sakė policijos atstovas.

Jis patikino, kad už plakatų turėjimą pareigūnai žmonių nebaus, nebent tai būtų įžeidžiantys ar neapykantą kurstantys plakatai.

Įvažiuojant į sostinę ties Grigiškėmis trečiadienį buvo nusidriekusi spūstis – policija tikrino pavienius automobilius.

„Šiuo metu spūsties nėra. Draudžiamų daiktų nerasta, apgręžtų automobilių nebuvo“, – kalbėjo R. Matonis.

14 valandą šalia Signatarų namų vyks tradicinis Vasario 16-osios minėjimas, šiam renginiui policija žada skirti didžiausią dėmesį baiminantis galimų provokacijų.

„Iš esmės, tai pagrindinis renginys, kur galimos provokacijos, tai atitinkamai ir mūsų dėmesys skiriamas tam renginiui“, – teigė Policijos departamento atstovas spaudai.

Valstybės saugumo departamentas Vasario 16-osios išvakarėse įspėjo, kad per Valstybės atkūrimo dienos minėjimus tikėtinos provokacijos, o protestais gali bandyti pasinaudoti neįtakingos, bet agresyviai nusiteikusios grupės, kurstančios neramumus visuomenėje.

1918 metų vasario 16 dieną Vilniuje Lietuvos Taryba paskelbė atkurianti nepriklausomą Lietuvos valstybę.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us