Raseinių naujienų portalas

KultūraLaisvalaikisPramogos

Dovana Mamai -rečitalis ,,Tai, kas nematoma akimis“

Artėjant Motinos dienai, Ariogalos muzikos studijos ,,Lyrika“ mokinė Ugnė Tamošaitytė paruošė dovaną savo brangiai mamai, močiutėms ir kitiems ,,Lyrikos“ gerbėjams- rečitalį (solinį koncertą) – ,, Tai, kas nematoma akimis“.

Šis Ugnės rečitalis jau trečiasis. Mergina mokosi kanklių muzikos atlikimo, muzikos komponavimo meno, solinio dainavimo jau šeštus metus ir muzikuoti antruoju muzikos instrumentu akordeonu ( antrus metus) pas mokytoją metodininkę Ramunę Jurkienę.

Dėl Covid-19 pandemijos- rečitalis pirmą kart buvo virtualus (nuotolinis), tačiau  jau šiandien sulaukė didelio susidomėjimo ir virš 300 peržiūrų.

Rečitalį galima pamatyti video galerijoje : https://www.facebook.com/muzikosstudijaLYRIKA/videos/vb.246357739072281/482612859542335/?type=2&theater

,,Tai, kas nematoma akimis“- ne tik rečitalio pavadinimas, tai ir puikiai pavykusi Ugnės šių mokslo metų muzikinė kūrybinė kompozicija, kuri nuskamba pirmuoju numeriu.

Muzikinius numerius gražiai sujungia Ugnės skaitomos sentencijos.

Ugnė ypač mėgsta muzikuoti kanklėmis ( balandžio mėnesį dalyvavo net dviejuose respublikiniuose konkursuose, viename jų laimėjo II vietą, kitame tapo diplomante..),  tačiau jau antrus metus siekia susidraugauti ir su mėgstamu antruoju muzikos instrumentu- akordeonu, tad turime galimybę pamatyti, pasiklausyti prisilietimą ir prie akordeono.

 Rečitalis, kurį ryžtasi paruošti ne dažnas muzikos akademijos baigiamojo kurso studentas, o parodytas vaikų muzikos mokyklos mokinio- itin retas reiškinys. Ir suprantama, nes jaunasis atlikėjas turi parodyti ne trumpą solinį koncertą, o tai reiškia, kad reikia mintinai, profesionaliai atlikti ne mažai muzikos kūrinių, kuriuos tenka kruopščiai mokytis, ruošti ištisus mėnesius ar visus metus, o padėti paruošti turi mokytojas, kuris rūpinasi ne tik muzikos repertuaru, teksto, ritmikos, dinamikos suvokimo, kūno kalbos… perteikimo uždavinių teisingais sprendimais, praktiniu įgyvendinimu..

Ugnės mokytoja Ramunė sakė:- ,, Nežinau, ir nėra svarbu ar Ugnė sieks muzikos aukštumų muzikos akademijoje ar gilinsis į kurią nors medicinos sritį, ar į kulinarijos subtilumus.. – mano siekis, kad mano mokiniai išeitų į gyvenimą turtingesni, tvirtesni dvasiškai, šviesesni mintimis, tačiau jau dabar ši mergaitė yra saulės spindulėlis,  šviečianti ne tik mokykloje ir namuose, o  jau ir plačiai bendruomenėje, gal todėl, kad mes mokomės ne tik muzikuoti kanklėmis, akordeonu, fortepijonu, dainuoti,  kurti, bet mokomės juodoje spalvoje matyti ne tik juodą, o ir pilką, pilkoje ne tik pilką, o ir baltą.. kalbame ir apie būtinybę mokytis išgyventi, kad ir dūžtančiose formose.. ir sceninės kultūros, oracijos, dikcijos, kūno kalbos, balso valdymo meno pagrindų… Sveikinu Ugnę su pavykusiu trečiuoju rečitaliu, kuris, manau, yra puiki dovana mamytei ir močiutėms Motinos dienos proga. Ir aš sveikindama visas mamas su artėjančia Motinos diena linkiu,- kad ir kur ateitume, atsineškime šiltą šypseną ir šviesą, visada išeidami, pasiliekantiems palikime šiltą šypseną ir šviesą.“

Iš tiesų, gražiausi dalykai pajaučiami širdimi…

Ačiū Ugnei už jautrų, muzikalų rečitalį ( koncertą ) ir didžiulė pagarba buvusių ir esamų mokinių vardu, mokytojai Ramunei Jurkienei už itin profesionalias pamokas ir nenuilstamą mokinių skatinimą kurti, tobulėti, dovanoti, dažnai nematomas akimis- širdies dovanas, tai ypač matyti iš pastarojo koncerto. Su artėjančia Motinos diena!

Paulina Mickutė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us