Raseinių naujienų portalas

NaujienosSportas

Po dviejų metų pertraukos Lenkijoje vyks stipriausių ugniagesių gelbėtojų varžybos, kuriuose dalyvauja raseiniškis Modestas Mikolaitis

Rytoj, birželio 24 d., po dvejų metų pertraukos Lietuvos stipriausiųjų ugniagesių gelbėtojų komanda išvyksta į tarptautines varžybas. Ji savo gebėjimus demonstruos ir medalių sieks Torunėje (Lenkijos Respublika) vyksiančiame „FireFit“ stipriausiųjų ugniagesių gelbėtojų čempionate, kuriame dalyvaus ne tik Lenkijos, bet ir Čekijos, Slovėnijos, Vokietijos ugniagesiai.

 „Paskutinį kartą startavome 2019 metais Jungtinėse Amerikos Valstijose vykusiose varžybose, o pernai buvome susirinkę vos į vieną treniruotę… Toks praeitų metų sezonas buvo. Šiemet po truputį pradėjome treniruotis nuo pavasario. Vėl nauja komanda, nauji žmonės, reikia viską susidėlioti, sustyguoti. Sekmadienį ir vakar kartu pasitreniravome, tad čempionate tikimės optimistinių rezultatų – turim charakterį, ne pirmi metai treniruojamės“, – sakė komandos kapitonas Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-osios komandos viršininkas Andrius Ašmontas.

Pasak Andriaus, prieš dvejus metus Lietuvos rinktinė Torunėje buvo viena stipriausių: „Pilną krepšį medalių parsivežėme. Juos iškovojome ir asmeninėje įskaitoje, ir tandemų rungtyje, ir estafetėje. Šiuo metu esame fiziškai gerai pasirengę, su kiekviena treniruote ir laikas gerėja. Nors stipriausiojo ugniagesio gelbėtojo rungtis – labai sunki, reikalaujanti daug jėgų, bet entuziazmo ir noro laimėti turime pakankamai. Esame pasiilgę varžybų…“

Į Torunę taip pat išvyksta Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Regina Bartkutė, Akmenės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesys gelbėtojas Gintautas Samauskis, Mažeikių objektinės priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-osios komandos ugniagesys gelbėtojas Rokas Lindenis, Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Raseinių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos skyrininkas Modestas Mikolaitis, Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Biržų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai Marius Gasparėnas ir Romualdas Vilimas. Komandos vadovas – Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vyriausiasis patarėjas Vladislav Zapolskij.

Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us