Raseinių naujienų portalas

NaujienosNuomonės

Vežėjai prašo mobilių vakcinacijos vietų vilkikų vairuotojams skiepyti

Siekiant paskiepyti kuo daugiau lietuvių ir užsienio šalių piliečių, dirbančių transporto įmonėse tolimųjų reisų vairuotojais, vežėjai prašo įkurti mobilias vakcinacijos vietas prie Lietuvos pasienių kontrolės punktų esančiose aikštelėse, kad išvykstantys ar namo grįžtantys vilkikų vairuotojai galėtų paprasčiau pasiskiepyti nuo koronaviruso ir testuotis.

Tai rašoma Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ kreipimesi į premjerę Ingridą Šimonytę ir sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį, įvertinus tai, kad pastaruoju metu daugėja Delta atmainos atvejų transporto sektoriuje.

Asociacijos generalinio sekretoriaus Zenono Buivydo teigimu, tai, kad rodikliai yra ne tokie, kokių norėtųsi, labiausiai susiję su sektoriaus specifika – darbuotojai nebūna vienoje vietoje, jie nuolat keliauja.

„Būtent todėl siūlome premjerei ir sveikatos apsaugos ministrui kuriam laikui įkurti mobilias vakcinacijos vietas, kur būtų galima ir skiepytis, ir testuotis, prie didžiausių pasienio kontrolės punktų, kur kasdien sieną kerta maždaug keli šimtai vairuotojų, vairuojančių sunkiasvores ir lengvąsias transporto priemones“, – pranešime sakė Z. Buivydas.

Pasak jo, mobilios vakcinacijos komandos galėtų įsikurti prie Medininkų, Lavoriškių, Šalčininkų ir Kybartų kontrolės punktų esančiose palaukimo aikštelėse, kur sustoja vairuotojai, norėdami susitvarkyti kelionės dokumentus. 

Be to, anot jo, taip būtų galima paskiepyti ne tik vilkikų vairuotojus, bet ir kitus keliaujančius žmones.

„Verslas yra už privalomą testavimą, vakcinavimą ir kitas priemones, kurios leistų sustabdyti viruso ir jo atmainų plitimą“, – sakė Z. Buivydas.

Asociacijos inovacijų ir transporto politikos sekretoriaus Andriaus Burbos teigimu, ypač didelę riziką patiria keleivinio transporto vairuotojai, kurie teikia pervežimo paslaugas keleiviams ir dirba itin didelės rizikos sąlygomis, nes neturi galimybės susikurti savo socialinio burbulo.

„Jei tolimųjų reisų vairuotojai didžiąją darbo laiko dalį praleidžia užsienio šalyse ir būdami vieni kabinose, tai keleivinio transporto vairuotojai tokios galimybės neturi. Autobuso vairuotojai kasdien susiduria su šimtais skirtingų keleivių, ypač vairuojantys tarpmiestinį transportą. Miesto autobusų vairuotojai – ne išimtis“, – sakė A. Burba.

Naujienų portalas 15min.lt antradienį skelbė, jog Lietuvoje iš bent 100 darbuotojų turinčių įmonių vangiausiai skiepijimas nuo koronaviruso vyksta transporto įmonių ir laivų statyba užsiimančių bendrovių sektoriuje. Tai rodo savivaldybėms išplatinta Sveikatos apsaugos ministerijos parengta duomenų lentelė.

Tarp daugiau kaip 100 darbuotojų turinčių krovininio kelių transporto įmonių vidutinis imuniteto rodiklis siekia 19,4 proc. – tiek asmenų buvo paskiepyta arba persirgę koronavirusu įgavo imunitetą, o skaičiuojant tik paskiepytus asmenis, vidutinis rodiklis yra 15,67 procento.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us