Raseinių naujienų portalas

Kaip turiningai užimti savo atžalas vasaros atostogų metu, tėvams gali būti tikras galvos skausmas. Tačiau tam puiki išeitis yra vasaros vaikų stovyklos. Viena tokių buvo surengta Kalnujuose.

Stovykla tęsėsi net dvi savaitės, o kiekviena diena buvo vis kitokia ir kupina naujų įspūdžių. Viskas prasidėjo nuo nekantrių, tuo pačiu ir nedrąsių vaikų žvilgsnių, susipažinimo, stovyklos plakatų piešimo, taisyklių kūrimo ir smagių žaidimų. Kiekvieną dieną turėdavome bendras veiklas, tačiau taip pat visad būdavo skiriamas ir laisvas laikas, kurio metu stovyklautojai galėdavo rintis, ką nori veikti: žaisti stalo ar judrius žaidimus, piešti, spalvinti ar žiūrėti filmukus.

Taip pat stovyklos metu sulaukėme nemažai svečių. Policijos pareigūnas Darius Jonaitis ne tik įdomiai pristatė savo profesiją, tačiau davė ir antrankius pasimatuoti, vaikai galėjo pasėdėti policijos mašinoje, pistoletą palaikyti ir pasipraktikuoti šaudyti. Taip pat lankėmės „Karpynėje“, kurios baseine vėsinomės karštą dieną. Šiltai priėmė ir vaikams apie ūkio techniką, grūdines kultūras, mechanizatoriaus profesiją papasakojo UAB „Auga“ atstovės. Vaikams įspūdį paliko pasijodinėjimas su arkliukais Hansu ir Žadute, pasivažinėjimas keturračias, piešimas ant vandens, lipdymas iš molio. Na o paklausus, kuri diena buvo įsimintiniausia, turbūt kiekvienas stovyklautojas pasakytų, kad tai buvo kelionė į „Dino“ pramogų parką .

Stovyklą užbaigėme talentų pasirodymais, kuriuos stovyklautojai ruošė dvi savaites, o paskutinę dieną lipo ant scenos parodyti, ką išmoko. Galiausiai laukė gardžios vaišės: picos ir gaivieji gėrimai.

Stovykla nebūtų įvykusi ir nebūtų buvusi tokia turininga be savanorių ir rėmėjų. Didžiausią ačiū tariame Raseinių rajono savivaldybės administracijai ir Švietimo skyriui už skirtas lėšas.  Už savanoriškai pravestas edukacijas dėkojame Raseinių rajono policijos komisariato veiklos skyriaus vyriausiam tyrėjui Dariui Jonaičiui, UAB „Auga“ darbuotojoms. Dėkojame „Keturračių Safari – Raseiniai“ už galimybę pasivažinėti keturračiais, seniūnei Reginai už organizacinę pagalbą, taip pat savanorėms Laimai Banienei, Danutei Karlikauskienei.

Džiaugiamės, kad apie stovyklą girdime tik gražiausius atsiliepimus ir tikimės susitikti kitais metais.

Stovyklos vadovė Simona Survilaitė

Nuotraukos Laimutės Banienės

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us