Raseinių naujienų portalas

Politika

Seimo vadovybė svarstys galimybę riboti lankytojų patekimą į parlamentą

Keliems parlamentarams dešimtis protestuotojų įleidus į Seimą, vadovybė svarstys galimybę riboti lankytojų patekimą su Seimo narių išrašomais vienkartiniais leidimais, pranešė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Seimo vadovybėje rytoj, valdybos metu, aptarsime sprendimus dėl ribojimo patekimo į Seimą tais atvejais, kai yra tam tikros nenumatytos aplinkybės, nes vakar susidūrėme su situacija, kai keli seimo nariai išrašinėjo leidimus ir iš esmės neprisiėmė atsakomybės už tuos Seimo lankytojus, kuriuos įleido“, – trečiadienį žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak jos, antradienį keli Seimo nariai išrašė iki 70 vienkartinių leidimų į Seimą mitingo prieš Vyriausybės planuojamus ribojimus nepasiskiepijusiems nuo koronaviruso dalyviams.

„Mano žiniomis, buvo išrašyta iki 70 leidimų, posėdžio metu žmonės vaikščiojo po koridorius, filmavo Seimo narių padėjėjus, laukė vienų ar kitų Seimo narių ar ministrų „rimtiems pokalbiams“ ar panašiai, mano akimis, tai trikdė darbą“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Svarstysime įvesti tam tikrą protingą skaičių vienkartinių leidimų. Deja, tokie sprendimai svarstomi vien dėl to, kad piktnaudžiaujama ta teise. Jei mes galėtume pasikliauti kiekvieno Seimo nario atsakingumu, nereikėtų tokių sprendimų“, – pažymėjo parlamento vadovė.

Ji patvirtino, kad šiuo metu Seimo narys gali išrašyti neribotą skaičių leidimų, o galėtų būti svarstoma apriboti iki dešimties.

Kalbėdama apie protestuotojus įleidusių Seimo narių atsakomybę ji atkreipė dėmesį, kad „žaidimas baimėmis, kurstymas emocijų apsisuka prieš pačius politikus, kurie ir kursto emocijas“.

„Kiek girdėjau, vakar pats Mindaugas Puidokas išvykti saugiai nebegalėjo iš Seimo rūmų ir prašė pagalbos“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Apie 5 tūkst. žmonių antradienį buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

Seimo nariai iš rūmų galėjo išeiti, tačiau juos tuoj pat apsupdavo protestuotojai ir imdavo reikšti savo pasipiktinimą, užgauliodavo, dalis sulaukė grasinimų, bet išvykti iš Seimo automobiliu iš pradžių buvo neįmanoma. Iš vidinio Seimo kiemo nepavyko išvažiuoti ir protesto dalyviams paramą išsakiusiam M. Puidokui.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us