Raseinių naujienų portalas

Kita

17-ąjį kartą susitikę šalies įtėviai griauna mitus apie įvaikinimą

„Jaučiu begalinį dėkingumą už tai, ką davėte ir kasdien suteikiate vaikams, kuriems jūsų taip reikėjo ir reikia. Niekada nevėlu turėti gražią vaikystę, kiekvienas mažas žmogutis nusipelno augti su mylinčia šeima, o mums didžiulė laimė yra augti kartu su savo vaikais“, – kasmetiniame įtėvių susitikime kalbėjo Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė. Ji pabrėžė, kad įtėvių bendruomenė savo gyvenimo pavyzdžiu parodo, kad nėra neįveikiamų kliūčių ir kiekvienas vaikas gali rasti savo šeimą.  

Šeštadienį jau 17-ąjį kartą vykusi Įtėvių šventė sukvietė šeimas, turinčias vieningą  siekį – užauginti savo vaikus laimingais ir lydėti vaiką visame jo tolimesniame kelyje. Nors dauguma būsimų įtėvių vis dar labiau linkę į šeimą priimti kūdikius, tačiau laukiančių vaikų sąraše itin daug vyresnio amžiaus vaikų. Tad būsimi įtėviai kviečiami įvaikinti ir vyresnio amžiaus vaikus, kurie šeimoms gali atnešti ne mažesnį džiaugsmą nei kūdikiai.  

„Džiugu, kad šeimos susitinka gyvai, jos čia atvyko ne tik mokytis, bet keistis patirtimi, padėti ir palaikyti vieni kitus. Susiformavusi savotiška palaikymo komanda, tarp šeimų užsimezgęs ryšys išsilaiko jau ne vienerius metus. Yra atvykstančiųjų kasmet daugiau nei dešimtmetį, o jų vaikai – jau ant pilnametystės slenksčio, jie taip pat bendrauja tarpusavyje. Jauniausias dalyvis šiemet – visai neseniai mylinčią šeimą radęs kūdikis“, – sako I. Skuodienė.  

Tradiciškai rugpjūčio pradžioje rengiamame susitikime susirinko keli šimtai dalyvių – įvaikinusių šalies šeimų su savo vaikais. Kalbinti įtėviai pripažįsta, kad ne mažiau nei meilė ir kantrybė, sėkmei būtinas nuolatinis tobulėjimas. Kasmet į vieną vietą gausų būrį įtėvių sutraukia profesionalų mokymai ypatingai auditorijai aktualiomis temomis. Šių metų mokymų temos: iššūkiai šeimoje žengiant per gyvenimą su įvaikintu vaiku, vyro ir moters jausmai tėčio ir mamos vaidmenyse skirtingais gyvenimo etapais ir kt. Temos parenkamos pagal šeimų išsakomus poreikius.  

„Įvaikinimas jau nebėra mitais apipintas procesas ir pastaraisiais metais vis daugiau šeimų dalijasi savo sėkmės istorijomis, patirtimis ir patarimais, kaip tapti įtėviais ir užtikrinti vaikui saugią ir mylinčią aplinką. Esame dėkingi tėveliams, kurie savo pavyzdžiu įkvepia kitus ir padeda apsispręsti eiti šiuo keliu. Kviečiame visus abejojančius nebijoti ir tapti įtėviais, jūs galite padovanoti šviesią ateitį vienam iš kelių šimtų šiuo metu šeimos laukiančių vaikų“, –  kviečia Tarnybos direktorė.  

Šiuo metu įtėviais tapti gali tiek šeimos, tiek ir vieniši žmonės, svarbiausia noras ir pasiryžimas suteikti vaikui namus. Žmonės, norintys tapti įtėviais turi išklausyti kelių mėnesių kursą, kurio metu yra supažindinama su laukiančiais iššūkiais, mokoma išspręsti problemas ir užtikrinti vaiko poreikius. Apie mėnesį trunka dokumentų tikrinimas, kurio metu yra įsitikinama, ar būsima vaiko šeima nėra turėjusi problemų su teisėsauga ir yra pasirengusi pasirūpinti konkrečiu vaiku.  

Naujausiais duomenimis šiuo metu galimų įvaikinti vaikų sąraše yra 379 vaikai, didžioji jų dalis yra vyresni nei 6 metų.

  

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us