Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Per rudens atostogas bus stabdomas tiesioginis neformalusis švietimas ir vaikų stovyklos

Mokinių rudens atostogų metu neformalusis ugdymas galės būti organizuojamas tik nuotoliniu būdu, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

Jeigu to nebus galima užtikrinti, lapkričio 3–9 dienomis neformaliojo ugdymo veiklos bus stabdomos, stabdoma ir vaikų rudens stovyklų veikla, pranešė ministerija.

Pasak ŠMSM, trečiadienį Vyriausybė nutarime dėl ekstremaliosios padėties patikslins, kad neformalusis vaikų švietimas (NVŠ), išskyrus ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą, bus vykdomas nuotoliniu būdu arba stabdomas lapkričio 3–9 dienomis.

Jei nuotoliniu būdu neįmanoma organizuoti užsiėmimų, jų tvarkaraščius siūloma pakoreguoti ir veiklas  perkelti ir vykdyti  intensyvesniu grafiku po mokinių atostogų.

Lapkričio 3–9 dienomis bus stabdoma ir vaikų rudens stovyklų veikla. Jei stovyklų organizatoriai stovyklas organizuoja naudodami savivaldybių ar valstybės biudžeto lėšas, pvz., yra laimėję projektų finansavimo konkursą, ir jau yra patyrę išlaidų, savivaldybių administracijoms siūloma šias išlaidas stovyklų organizatoriams apmokėti.

Pasak ŠMSM, kadangi dalis privačių teikėjų dėl NVŠ veiklų stabdymo nebegalės organizuoti stovyklų, ministerija planuoja organizuojant 2022 metų stovyklų finansavimo konkursą numatyti papildomų atrankos balų skyrimą teikėjams, kurie negalėjo įvykdyti suplanuotų stovyklų šį rudenį.

Kaip jau buvo skelbta, rudens atostogos pratęstos dviem dienomis: prasidės lapkričio 3 dieną į mokyklas mokiniai grįš lapkričio 10 dieną.

ŠMSM nurodo, kad atostogos prailgintos dviem dienomis, kad po Vėlinių mokiniai grįžtų į klases praėjus inkubaciniam COVID-19 laikotarpiui, t. y. septynioms dienoms.

„Šie sprendimai priimti reaguojant į prastėjančią situaciją šalyje. Per šventines dienas padaugėja susitikimų, žmonės lankosi pas gimines, tuomet auga ir užsikrėtimo tikimybė. Ministerija prašo tėvų sąmoningumo ir pasirūpinti, kad vaikai vengtų nereikalingų susibūrimų“, – sakoma pranešime.

Ministerija nurodo, kad prieš atostogas besitestuojantys vaikai gaus po du greituosius antigenų savikontrolės testus ir galės juos atlikti namuose savarankiškai ar padedami tėvų pagal įprastą testavimo mokykloje grafiką. Sugrįžę į mokyklas vaikai taip pat atliks testus.

„Per savaitę po švenčių, kurią mokiniai ir mokytojai praleis ne mokyklose, galimo užsikrėtimo atveju išryškės simptomai, tokiu būdu viruso plitimas bus lokalizuotas vienoje šeimoje, neperneštas į mokyklas ir nepaskleistas daugelyje šeimos ūkių“, – sprendimą dėl dviem dienomis ilgesnių atostogų komentuoja ministerija.

Moksleivių rudens atostogos bendra tvarka būtų prasidėję lapkričio 3-iąją ir truktų iki lapkričio 5-osios, o lapkričio 8-ąją būtų reikėję grįžti į mokyklas. Šiemet vaikai į mokyklas grįš lapkričio 10 dieną, trečiadienį.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us