Raseinių naujienų portalas

Kita

Ugniagesiai gelbėtojai gyventojams linki saugaus ilgojo savaitgalio

Kad artėjantį ilgąjį Helovino, Visų šventųjų ir Vėlinių savaitgalį būtų išvengta skaudžių nelaimių,  ugniagesiai gelbėtojai prašo gyventojų pasirūpinti savo namų saugumu: nepalikti be priežiūros besikūrenančių krosnių, degančių žvakių, įjungtų elektrinių šildymo prietaisų,  nestatyti jų prie greitai užsidegančių daiktų ar užuolaidų, nerūkyti lovoje, nepalikti be priežiūros mažamečių vaikų.

„Būtų gerai, kad gyventojai šį ilgąjį savaitgalį turėdami daugiau laiko pasirūpintų ir šildymo įrenginių būkle namuose, išsivalytų dūmtraukius, jeigu iki šiol to nepadarė, patikrintų, ar veikia autonominiai dūmų detektoriai, o jeigu jų neturi – būtinai jų įsigytų, – sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos viršininkas Jūris Targonskas. – Šiuo metu šalyje dūmų detektorių dar neturi 40 proc. šalies būstų, o net 96 proc. žuvusiųjų gaisruose savo namuose nebuvo įsirengę šių apie kilusį gaisrą informuojančių prietaisų.“

Pasak J. Targonsko, pagrindinės žūčių gaisruose priežastys – neatsakingumas, neatsargus rūkymas ir alkoholio vartojimas. „Skaudžių nelaimių pavyks išvengti rūpinantis savo namų saugumu, laikantis gaisrinės saugos taisyklių, atsargiai elgiantis su ugnimi, – sako jis. – Ypač to nereikėtų pamiršti Helovino vakarą deginant žvakes.“

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet šalyje gaisruose žuvo 67 žmonės, iš jų dėl neatsargaus rūkymo – 15, dėl netvarkingų krosnių ir neišvalytų dūmtraukių – 13, dėl neatsargaus elgesio su ugnimi – 12 žmonių. Per penkerius metus vien lapkričio 1-2 d. ugniagesiai vyko gesinti 190 gaisrų ir atliko 33 gelbėjimo darbus autoavarijose. Jų metu iš sudaužytų automobilių jie ištraukė 2 žuvusiųjų kūnus ir išgelbėjo vieną žmogų.

Todėl ugniagesiai gelbėtojai prašo gyventojų, vykstančių į kapines lankyti mirusių artimųjų kapų, būti atidžių, atsižvelgti į oro sąlygas, neviršyti greičio, automobilyje būtinai turėti gesintuvą ir vaistinėlę, kad, įvykus nelaimei, galėtų padėti ir sau, ir kitiems.

Kilus gaisrui ar įvykus kitai nelaimei, nedelsdami kvieskite ugniagesius skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us