Raseinių naujienų portalas

NaujienosPolitika

Lietuvos šeimų sąjūdžio pareiškimas – Dėl antikonstitucinio įstatymo

Lietuvos šeimų sąjūdis ne kartą kreipėsi į Prezidentą ir Seimą, protestuodamas prieš Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas, faktiškai įvedančias finansinę prievartą darbuotojams skiepytis, kas prieštarauja ir Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimui, ir Lietuvos Respublikos Konstitucijai.

Tokius reikalavimus ne kartą pareiškė ir Lietuvos Respublikos piliečiai mūsų organizuotų tūkstantinių mitingų metu. Palaikėme Prezidento veto ir tikėjomės, kad Seimo nariams pakaks atsakomybės ir politinės išminties nelaužyti Konstitucijos ir nepriešinti visuomenės sunkiu valstybei momentu.

Nepaisant piliečių valios, Konstitucijos principų ir sveiko proto antikonstitucinis įstatymas priimtas. Lietuvos teritoriją laikinai administruojantys asmenys pasirinko diktatūros, Konstitucijos laužymo ir konfrontacijos su visuomene kelią. Tuo būdu antikonstitucinius įstatymus priimanti valdžia faktiškai tapo nelegitimi.

LIETUVOS ŠEIMŲ SĄJŪDIS:

1. Ragina tam nepritariančius Seimo narius nedelsiant kreiptis į Konstitucinį teismą su teikimu ištirti, ar Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisos neprieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai ir sustabdyti jų galiojimą iki tol, kol bus priimtas Konstitucinio Teismo nutarimas.                                

2. Kviečia visus Lietuvos Respublikos piliečius kreiptis į savo vienmandatėse apygardose išrinktus Seimo narius ir reikalauti, kad toks kreipimasis būtų pasirašytas.

Lietuvos Šeimų Sąjūdžio pirmininkas Raimondas Grinevičius

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us