Raseinių naujienų portalas

KultūraLaisvalaikis

Raseinių krašto žmonėms Aleksoto „Svirbės“ koncertas Šiluvoje

Saulėtą ir gražų paskutinį spalio seštadienį  Raseinių krašte svečiavosi  Aleksoto bendruomenės centro liaudiškos muzikos ansamblis „Svirbė” kartu su centro aktyvu bei bendruomenės pirmininke  Stepute Račkauskiene – iš viso 30 narių. Aleksotiečiai  vykdė SADM finansuojamą projektą  „Aleksoto bendruomenės centras – Aleksoto bendruomenei“.  Koncertinės kelionės tikslas – padėkoti raseiniškiams už nuoširdų rūpestį, laikinai apgyvendinant afganistaniečius, padėjusius Lietuvos kariams misijos metu Afganistane.  Viešnagės  metu  A. Zmitra svečius supažindino su Raseinių miestu bei įdomia jo istorija, migrantų situacija.

 Iš Raseinių šis didelis pulkas pajudėjo link Šiluvos miestelio, kur bazilikoje sudalyvavo  šv. Mišiose, kurių viena iš intensijų buvo padėka už  liaudiškos muzikos ansamblio „Svirbė“ gyvavimo 15  -metį. Na, o 13,30 val. atsigaivinę šv. Mišiose, sugužėjo į RRKC Šiluvoje salę. Čia „Svirbės“ ansambliečiai parodė puikų koncertą, kuriame skambėjo dainos, melodijos, linksmai sukosi asambliečių šokėjų poros. Kolektyvui vadovauja žavinga ir puikiai išmananti  savo darbą Aurelija Bareišienė. „Svirbės“ koncertus pristato charizmatiškasis Zenonas Šalna. Jis gi ir armonikininkas, ir dainininkas, ir šokėjas, ir skaitovas. Koncertas – puikus, įsimenantis. Salėje neliko nė vieno abejingo – visi dainavo, lingavo ir gausiais plojimais išreiškė savo susižavėjimą ir dėkingumą.

Kultūrinikų renginių organizatorė Šiluvoje palydėjo svečius į švč. M. Marijos Apsireiškimo koplyčią, supažindino su miestelio, Marijos apsireiškimo bei koplyčios atsiradimo istorijomis.

 Apsikeitę maloniais padėkojimais, pasidžiaugę gražia užsimezgusią draugyste, išsiskyrėme pripildyti bendrystės džiaugsmo. Tikimės, situacijai pagėrėjus, apsilankyti su šiluviškių kolektyvais atsakomojo vizito – koncerto, pas naujus savo draugus – Aleksoto bendruomenę.

Teksto autorė Kultūrinių renginių organizatorė Šiluvoje Birutė Greicienė

Fotomenininkas Rimantas  Žiemys

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us